fbpx
Verpakkingsontwerp voor Marblelous Tech: Een Innovatieve Benadering

Verpakkingsontwerp voor Marblelous Tech: Een Innovatieve Benadering

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Case

Verpakkingsontwerp voor Marblelous Tech: Een Innovatieve Benadering

Marblelous Tech heeft de traditionele knikkerbaan opnieuw uitgevonden! Knikkeren is nu geschikt voor alle leeftijdscategorieën, zowel jong als oud. Ervaar het vertrouwde plezier van knikkeren, maar dan met nieuwe mogelijkheden. Met slechts één pakket kun je een oneindig aantal knikkerbanen creëren. Voor dit fantastische product moest ook een bijpassende verpakking worden ontwikkeld. Een perfecte opdracht voor Tenfold Group!

Over Marblelous

In 2020 begon Stephan met het uitwerken van het idee voor de knikkerbaan 2.0, toen hij tijdelijk twee van zijn andere bedrijven moest stilleggen vanwege de geldende coronamaatregelen. Met toewijding werkte hij dagelijks 16 uur aan het bedenken, ontwikkelen, testen en programmeren van zijn idee. Dit leidde uiteindelijk tot het volledig uitgewerkte concept van Marblelous, waarmee knikkeren naar een hoger niveau wordt getild. Inmiddels is het bedrijf bijna 10 man sterk en staan ze op het punt om het spel te lanceren.

Marblelous is uitgegroeid tot een knikkerbaan waarbij de baan eindeloos kan worden uitgebreid. Zowel kinderen als (jong)volwassenen zullen het spel waarderen, omdat je het zo eenvoudig of complex kunt maken als je zelf wilt. Het spel kan worden gekoppeld aan verschillende systemen, zoals Philips Hue en Sonos speakers, zo kun je smart elemementen toevoegen aan de sensoren van de knikkerbaan en krijg je een compleet nieuwe beleving.

Bij het naderen van de laatste fase van productontwikkeling, werd er al met een schuin oog gekeken naar de ontwikkeling van de verpakking. Na wat onderzoek kwam het team uit bij Tenfold Group als de ideale partner voor de verpakkingsontwikkeling.

“Tenfold is een waardevolle partner om mee te brainstormen, waarbij ze actief hebben bijgedragen aan het denkproces rondom verpakking. Als startup is het vinden van de juiste balans tussen kosten en de beste mogelijke optie cruciaal. Tenfold heeft ons uitstekend begeleid in dit proces en voorzien van het juiste advies.”

Stephan van Lumig – Creator Marblelous Tech

De verpakking zelf

In eerste instantie zocht Marblelous naar een opvallende doos van hoge kwaliteit met een aantrekkelijk ontwerp voor de diverse varianten van hun product. Aangezien het product gericht is op de consumentenmarkt, was het essentieel dat het in een aantrekkelijke verpakking zou komen. Daarnaast was er aanvankelijk de wens om meerdere doosmaten te gebruiken.

Op advies van Tenfold is de oorspronkelijke behoefte aan verschillende doosmaten teruggebracht tot slechts twee formaten. De keuze voor twee formaten biedt niet alleen flexibiliteit, maar optimaliseert ook het verpakkingsproces. Hierbij ligt de flexibiliteit in de diverse inlays, wat niet alleen het verpakkingsproces aanzienlijk heeft vereenvoudigd, maar ook de kosten voor verschillende doosmaten heeft verminderd.

Deze dozen zijn voorzien van een Fefco 427 specificatie uitgevoerd in een E-golf. Ze zijn zorgvuldig ontworpen met verschillende tekstwissels en een levendige full color offsetbedrukking om de aandacht van de consument te trekken. Daarnaast zijn flexibele inlays toegevoegd voor elk model, waardoor Marblelous de perfecte balans vindt tussen aantrekkelijke presentatie en kostenefficiëntie.

Belangrijk is ook dat deze verpakkingen dienen om het product te fixeren, waardoor het niet beweegt in de doos en de integriteit van het product behouden blijft tijdens transport.

“Het was een plezier om samen te werken met een klant met een creatief en innovatief consumentenproduct. Wat dit project ook leuk maakt is dat we vanaf de fase van productontwikkeling konden bijdragen aan het nadenken over de verpakking. Dit benadrukt op een mooie manier de kracht van Tenfold Group.”

Paul Kroonen – Account Manager

Bent u benieuwd hoe wij de perfecte verpakkingsoplossing voor uw product kunnen realiseren? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!

Voor meer informatie over Marblelous, kunt u terecht op: www.marblelous.tech of bekijk nevenstaande video.

Dozensluiters, the perfect fit voor het verpakken van uw dozen!

Dozensluiters, the perfect fit voor het verpakken van uw dozen!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Dozensluiters, the perfect fit voor het verpakken van uw dozen!

Onlangs heeft Tenfold Group haar assortiment verder uitgebreid door de overname van de Witt Eindverpakkingssystemen. In dit kennisartikel nemen we u mee in de wereld van verpakkingssystemen, waarbij we specifiek de focus leggen op dozensluiters, oftewel machines ontworpen voor het sluiten van dozen met tape.

Waarom een verpakkingsmachine?

Waarom zijn verpakkingsmachines eigenlijk zo handig, ongeacht de specifieke handelingen die ermee worden verricht?

 Vaak worden verpakkingstaken, zoals het handmatig opzetten en sluiten van dozen en het wikkelen van pallets, nog met de hand uitgevoerd. Desalniettemin bieden verpakkingsmachines talloze voordelen, zowel voor u als ondernemer als voor uw werknemers. Ze vormen een efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor uw productieproces, wat resulteert in verzorgde en professioneel verpakte dozen en pallets. De snelle terugverdientijd ontstaat door besparingen op materiaal (tape/folie) en tijd. Bovendien draagt ergonomisch werken bij aan een gezonde werkomgeving en resulteert het in minder ziekteverzuim. Kortom, het integreren van verpakkingsmachines kan niet alleen de prestaties van uw bedrijf verbeteren, maar ook het welzijn van uw werknemers bevorderen.

De dozensluiter

Een dozensluiter zorgt voor een nette sluiting van uw dozen met tape. Bepaalde modellen kunnen zelfs automatisch de openstaande bovenkleppen sluiten. U hoeft alleen de doos aan te bieden aan de dozensluitmachine, en deze zal in één handeling zowel de onder- als bovenzijde van de doos afplakken met tape.

Daarnaast is het type MH-FJ-3A uitgerust met een kleppenvouwer die automatisch de bovenzijde van Amerikaanse vouwdozen dichtvouwt en sluit, hierbij hoeft u de doos niet meer gevouwen aan te bieden aan de dozensluitmachine.

Een dozensluiter brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van het handmatig sluiten en dichtplakken van dozen:

Uw dozen krijgen een professionele en verzorgde uitstraling
Een dozensluiter zorgt voor een strakke en gelijkvormige sluiting/uiterlijk van uw dozen, waardoor ze een professionele uitstraling krijgen. Dit draagt bij aan een positieve beleving van uw producten bij klanten en partners.

 

Een dozensluiter werkt efficiënter en sneller dan een handmatige tapedispenser
In vergelijking met een handmatige tapedispenser biedt een dozensluiter aanzienlijke tijdsbesparingen. De machine werkt snel en efficiënt, waardoor uw verpakkingsproces wordt geoptimaliseerd en de productiviteit wordt verhoogd.

Lagere kosten voor tape dankzij het gebruik van machinerollen
Het gebruik van machinerollen tape, in plaats van handmatige tape, biedt aanzienlijke voordelen, waaronder lagere kosten op de lange termijn. Bovendien wordt de tape op een nauwkeurige wijze op de doos aangebracht, waardoor het aantal fouten wordt verminderd en het risico op herhaald tapen wordt geminimaliseerd. Dit resulteert niet alleen in efficiënter gebruik van materialen maar voorkomt ook extra kosten die gepaard gaan met corrigerende handelingen.

Ergonomisch sluiten van dozen
Bij dozensluitmachines wordt ergonomisch sluiten mogelijk gemaakt. Dit resulteert in minder fysieke belasting voor uw medewerkers, wat leidt tot een comfortabelere werkomgeving en mogelijk een vermindering van gezondheid gerelateerde klachten.

 Automatisch dichttapen van dozen, waardoor het proces nog vlotter verloopt.
De mogelijkheid om dozen automatisch te sluiten en dicht te tapen draagt bij aan een gestroomlijnd verpakkingsproces. Dit vermindert handmatige tussenkomst, minimaliseert fouten en versnelt de algehele doorvoer van producten, wat vooral waardevol is bij grotere volumes.

Een variatie in verschillende dozensluitmachines

Ontdek ons uitgebreide assortiment hoogwaardige dozensluiters, elk zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan specifieke verpakkingsbehoeften. Het instapmodel, de MH-FJ-SlimLine Dozensluiter, biedt handige timerfunctionaliteit. De veelzijdige MH-FJ-1AW Dozensluiter heeft uitneembare tapingheads, waardoor het eenvoudig is om de tape te verwisselen of te vervangen. Als u op zoek bent naar een machine met boven- en ondertransport voor grotere en zwaardere dozen, dan bieden de MH-FJ-1D Dozensluiter en de MH-FJ-1A Dozensluiter beide uitstekende opties.

 

Voor zeer kleine tot kleine doosformaten zijn de MH-FJ-1AWS en MH-FJ-1AWS XS speciaal ontworpen. De MH-FJ-3A Dozensluiter sluit automatisch de kleppen van Amerikaanse vouwdozen aan de bovenzijde. De YS-502D Dozensluiter is uitgerust met een centreerunit die de doos eerst in het midden van de dozensluitmachine positioneert en daar stevig vasthoudt voor het gemak van tweehandig vullen. De YS-501X is razendsnel instelbaar op dooshoogte, wat de efficiëntie bij kleinere series bevordert. Bovendien zijn deze YS Dozensluiters standaard voorzien van een handig tapesysteem voor eenvoudige wisseling. 

Ontdek de innovatieve functies en betrouwbare prestaties van onze veelzijdige dozensluiters, die niet alleen uw verpakkingsproces optimaliseren, maar ook naadloos aansluiten op specifieke behoeften. Met een variatie aan verschillende dozensluitmachines bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor diverse verpakkingsuitdagingen.

Voor advies op maat over welke dozensluiter het beste aansluit bij uw specifieke behoeften, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te helpen bij het optimaliseren van uw verpakkingsproces en het kiezen van de juiste oplossing voor u.

Tenfold Industrial Packaging Weert gaat verhuizen!

Tenfold Industrial Packaging Weert gaat verhuizen!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

 Nieuws

Mooie ontwikkelingen bij Tenfold GRoup!

Verhuizing Tenfold Industrial Packaging Weert
We zijn trots om een belangrijke stap in onze uitbreiding aan te kondigen: Tenfold Industrial Packaging Weert gaat verhuizen! In Q1 2024 openen we de deuren van onze hypermoderne vestiging in Weert, met 18.000 m² hallen en 800 m² kantoorruimte!

Deze verhuizing is meer dan een uitbreiding van onze fysieke ruimte; het is een sprong voorwaarts op het gebied van efficiëntie en technologie in de verpakkingsindustrie. Onze nieuwe faciliteit geeft ons meer mogelijkheden op het gebied van:

 • Geavanceerde faciliteiten: Uitgerust met kranen voor het hanteren van zware ladingen.
 • Geavanceerde verpakkingen: Een volledig assortiment verpakkingsoplossingen bieden, waaronder ultramoderne cleanrooms.
 • Opslag- en verpakkingsprojecten voor klanten: Ruime mogelijkheden voor opslag en verwerking van producten van klanten, ondersteund door de nodige kranen.

Deze stap is een belofte aan onze klanten voor nog betere service, hogere kwaliteit en innovatieve oplossingen. We zijn trots op deze stap en kijken ernaar uit om onze klanten nog beter van dienst te zijn met onze uitgebreide mogelijkheden.

Blijf op de hoogte voor meer updates over onze reis naar Weert en hoe we de toekomst van industriële verpakkingen vormgeven.

Nieuw pand Weert - Website_3
Nieuw pand Weert - Website_4
Nieuw pand Weert - Website_1
Nieuw pand Weert - Website_2
previous arrow
next arrow

The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

In een wereld waar globalisering en internationale handel van cruciaal belang zijn geworden, is zeetransport een onmisbare schakel in de logistieke keten. Als Tenfold Group helpen wij onze klanten graag met zowel het logistieke transport als het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geschikte verpakkingen. Ons doel is om uw product veilig, kostenefficiënt en milieubewust van locatie A naar B te vervoeren.

Afmetingen van uw product voor efficiënte zeevracht

Zeevracht is vaak de meest geschikte optie, en soms zelfs de enige optie, wanneer uw product bepaalde afmetingen in lengte, breedte en gewicht overschrijdt. Het is van vitaal belang om deze afmetingen, inclusief de verpakking, vooraf te weten, aangezien ze bepalend zijn voor het type container dat wordt gebruikt, de laadwijze en de benutting van de ruimte aan boord van schepen.

De meest gangbare containermaten zijn de 20-voet en 40-voet (HC, oftewel High Cube) containers. Een standaard 20-voet container heeft afmetingen van ongeveer 5,9 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,28 meter hoogte. Een standaard 40-voet container heeft afmetingen van ongeveer 12 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,28 meter hoogte. De 40-voet HC-container heeft afmetingen van ongeveer 12 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,58 meter hoogte. Producten die groter zijn dan deze standaard containerafmetingen worden beschouwd als “overmaatse lading”.

Overmaatse lading houdt in dat uw lading speciale containers vereist, zoals flatracks, open-top containers, of zelfs een op maat gemaakte behandeling voor verscheping. Wij zijn gespecialiseerd in zeevracht en zeetransport en staan klaar om u te helpen met uw specifieke vereisten voor het veilig en efficiënt verzenden van uw producten over de wereld.

Snelheid en veiligheid van zeetransport

Zeetransport staat bekend om gematigde snelheden in vergelijking met lucht-, weg- en spoorvervoer. Het heeft vaak langere doorlooptijden voor goederen die over zee worden vervoerd. Zeetransport excelleert in het efficiënt verplaatsen van grote hoeveelheden goederen, waarbij tijdkritische leveringen geen prioriteit hebben. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor bulkgoederen.

Het veiligheidsaspect van zeetransport wordt over het algemeen als hoog beschouwd. Zeetransport wordt gezien als een betrouwbare en veilige optie voor het vervoer van goederen over lange afstanden.

Uw verpakkingsvereisten

Sommige goederen, zoals zware machines of projectladingen, vereisen speciale aandacht en zorgvuldige verpakking. Het breakbulk verpakken houdt in dat goederen individueel worden verpakt en vervolgens in één container worden geladen. Dit minimaliseert het risico op schade tijdens het laden en lossen.

Het is van uiterst belang dat producten zo worden verpakt dat ze tijdens het transport niet verschuiven of beschadigd raken. Stabiliteit is van cruciaal belang voor zowel de veiligheid van de lading als de bemanning aan boord.

Voor producten die gevoelig zijn voor corrosie, zoals metalen, kan het gebruik van VCI (Volatile Corrosion Inhibitor) materiaal van essentieel belang zijn. Daarnaast wordt ook aluminiumfolie of Intercept (zie foto) veelal gebruikt. Dit materiaal beschermt de goederen tegen roest en corrosie tijdens het zeetransport. Bovendien spelen ontvochtigers een cruciale rol bij het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus in de verpakkingen, waardoor schimmelvorming en schade aan de goederen worden voorkomen. De juiste verpakkingsmethode wordt afhankelijk van o.a. de opslagduur, de kwetsbaarheid van uw product/ machine en de transportduur bepaald.

Wij begrijpen het belang van de juiste verpakking voor uw lading en bieden op maat gemaakte oplossingen om ervoor te zorgen dat uw goederen veilig en in optimale staat op hun bestemming aankomen, waarbij we ook het gehele logistieke proces kunnen coördineren. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Optimaliseer uw Verpakkingsproces met Ergonomische Inrichting

Optimaliseer uw Verpakkingsproces met Ergonomische Inrichting

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Optimaliseer uw verpakkingsproces met

ergonomische inrichting!

Wilt u meer halen uit uw verpakkingsproces? Denkt u er bijvoorbeeld aan om uw verpakkingslijn opnieuw in te richten en tegelijkertijd een ergonomische werkomgeving voor uw medewerkers te creëren? Wij adviseren u hier graag verder in!

Ergonomie & Efficiëntie in harmonie

Het ergonomisch inrichten van uw verpakkingsproces is niet alleen een kwestie van comfort voor uw medewerkers, maar het heeft ook directe invloed op de efficiëntie van uw operaties. Ergonomie en efficiency gaan hand in hand. Door de werkplek zo te ontwerpen dat deze optimaal is afgestemd op de fysieke behoeften van uw medewerkers, stijgt de output per uur aanzienlijk.

Een comfortabele en ergonomisch verantwoorde werkplek is van onschatbare waard. Een praktisch en simpel voorbeeld hiervan is het gebruik van anti-vermoeidheidsmatten met polyurethaan schuim demping. Antivermoeidheidsmatten, ook bekend als ergonomische matten, verbeteren het comfort op de werkvloer. Ze stimuleren de bloedsomloop in de benen, wat vermoeidheid helpt voorkomen. Bovendien dragen deze matten bij aan de veiligheid op de werkvloer dankzij hun antislipfunctie, waardoor het risico op uitglijden kleiner is.

Compact werken met paktafels 

Efficiënt werken hoeft niet alleen worden bereikt door het staan zo comfortabel mogelijk te maken, maar ook door het compact en ergonomisch inrichten van werkstations zoals paktafels. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld werkhoogtes en de grijpafstand om spullen te kunnen pakken.

Het aanpassen van tafelhoogtes, het inzetten van monitorsteunen en het integreren van opbergmogelijkheden zijn enkele voorbeelden waarop werkstations geoptimaliseerd kunnen worden. Deze werkstations zijn in te richten met verschillende modules, zodat ze aan specifieke eisen kunnen voldoen, en bieden keuzes tussen zowel verstelbare als vaste componenten.

Met eindeloze mogelijkheden voor aanpassingen, zijn de voordelen van een ergonomische ingerichte werkplekken en paktafels grenzeloos. Wij adviseren u graag op basis van uw wensen en behoeften.

Inrichting verpakkingslijn

Bij het ontwerpen van de inrichting van uw verpakkingsproces is efficiëntie van cruciaal belang. De effectieve opzet van deze inrichting hangt af van verschillende factoren, zoals uw productkenmerken, productievolume, aantal werknemers, ruimtebeschikbaarheid ergonomische eisen en budget. Wij zijn er om u te voorzien van het juiste advies en ondersteuning bij deze inrichting. Dit omvat ook overwegingen zoals de plaatsing van rollenbanen, de optimalisatie van loopruimtes en de strategische positionering van paktafels. 

Een andere overweging die u kunt maken, zijn het gebruik van orderpickkarren. Orderpickkarren zijn een handige manier om binnen uw productie- of magazijnomgeving goederen te verplaatsen of te verzamelen. Ook hier zijn diverse opties beschikbaar. Sommige orderpickkarren kunnen zelfs elektrisch worden aangedreven, wat zorgt voor een vlotte en snelle goederenverplaatsing, terwijl andere zijn uitgerust met een handig vijfde wiel dat het manoeuvreren vergemakkelijkt. Ook op dit gebied zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw verpakkingsproces te optimaliseren en te profiteren van de voordelen van ergonomie en efficiëntie. Samen creëren we the perfect fit voor uw verpakkingsproces!

10x meer leren tijdens je stage bij Tenfold!

10x meer leren tijdens je stage bij Tenfold!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Case

10 keer meer leren tijdens je stage 

Kiël is onlangs officieel in dienst getreden bij Tenfold! Een half jaar geleden begon hij zijn stage bij Tenfold als stagiair Industrieel Designer. Vanuit zijn opleiding Industrieel Product Ontwerp aan de Fontys in Venlo is hij opzoek gegaan naar een afstudeerstage en zo terecht gekomen bij Tenfold Group. Er was direct een match met de kennis en kunde van Tenfold Group!

Stagelopen bij Tenfold Group

De stage van Kiel bij Tenfold Group duurde een half jaar. Als Industrieel Product Ontwerper hield hij zich bezig met conceptontwikkeling, het maken van prototypes, productontwikkeling en alles wat met het ontwerpen van producten te maken had.

Kiël: “Het stagelopen bij Tenfold Group was een leuke en leerzame ervaring. Vanaf het begin voelde ik direct een goede klik met mijn collega’s en de sfeer op kantoor was open, informeel en professioneel. Ik kreeg de kans om betrokken te zijn bij verschillende projecten en heb veel geleerd over houten en kartonnen verpakkingen. Ik heb verschillende bezoeken mogen brengen aan producenten van verpakkingsmaterialen om een beter inzicht te krijgen in hun productieproces.”

 

  Afstudeeropdracht 

Tijdens zijn stage bij Tenfold Group kreeg hij de opdracht om te werken aan het optimaliseren van de verpakking voor het bedrijf Luminex. Luminex is gespecialiseerd in apparatuur voor de professionele licht- en audio-industrie. De klant was opzoek naar een nieuwe en verbeterde verpakking voor hun producten. Tenfold is gevraagd om mee te denken, te ontwikkelen en het produceren van deze nieuwe verpakking.

Aan Kiël werd de taak toevertrouwd om te onderzoeken hoe we tot een verbeterde verpakkingsoplossing konden komen. Kiël werkte verschillende concepten uit en kreeg de kans om deze met zowel de klant als de leverancier te gaan bespreken en te overleggen. Het proces verliep niet zonder uitdagingen. Met ondersteuning van zijn interne Tenfold begeleiders David Rossillion, Head of Engineering & Design en Piet Vanoverbeke, Business Development Manager, streefde hij er naar de juiste verpakkingsoplossing te ontwerpen en te ontwikkelen.

Er werd nauw samengewerkt met verschillende kartonfabrikanten om informatie te verzamelen en de verpakkingen te laten produceren. De complexiteit van de producten vormde een grote uitdaging voor de uiteindelijke verpakking. Deze bestond uit verschillende inlays die ervoor moesten zorgen dat het product en de bijbehorende accessoires veilig op hun plaats werden gehouden. Om een optimale verpakkingsoplossing te realiseren, was het essentieel om het ontwerp nauwkeurig af te stemmen op de specifieke kenmerken van het product. Het doel was om een verpakkingsoplossing te creëren die niet alleen perfect was voor één product, maar voor de gehele productlijn of product range van Luminex.

Uiteindelijk is na grondig onderzoek en het testen van verschillende prototypes een conceptverpakking ontwikkeld die voldeed aan alle eisen van de klant. Hierdoor kon de kwetsbare apparatuur veilig en efficiënt worden vervoerd. Met deze verpakking is een balans gevonden tussen optimale bescherming en efficiënt gebruik van verpakkingsmateriaal.

 

Andere projecten

Tenfold biedt een breed scala aan diverse verpakkingsoplossingen, waardoor er ook mogelijkheden ontstonden voor Kiël om aan andere mooie projecten te werken. Deze projecten varieerden van het ontwerpen en mee ontwikkelen van hoogwaardige houten/kartonnen verpakkingsprojecten tot het organiseren en optimaliseren van het tekenproces. Daarnaast was hij betrokken bij het opzetten van werkvoorbereidingen en het verzamelen van informatie voor uitbesteding aan leveranciers.

Ben je op zoek naar de perfecte stage? Dan is een stage bij Tenfold Group misschien wel iets voor jou! Bij Tenfold Group bieden we jonge mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot jonge professionals in een leerzame en leuke stage. Je zult deel uitmaken van een jong en dynamisch team waar je waardevolle ervaring kunt opdoen.

 

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Het verpakken van uw goederen voor luchtvracht vereist speciale aandacht om ervoor te zorgen dat de zending veilig en zonder schade op de plaats van bestemming aankomt. In dit artikel zullen we enkele belangrijke zaken uitleggen hoe uw exportverpakking the perfect fit heeft voor luchtvracht.

Wat is luchtvracht en wanneer moet u het overwegen?

Luchtvracht betreft het transport van goederen tussen twee luchthavens zonder begeleiding. Het is een uiterst betrouwbare en snelle vorm van vervoer die aan strenge eisen voldoet. Wanneer tijd van essentieel belang is, biedt luchtvracht de ideale oplossing om goederen snel en efficiënt van punt A naar punt B te vervoeren.

Het vermogen om snel te leveren is een van de belangrijkste voordelen van luchtvracht. Naast snelheid is ook de veiligheid van uw goederen van groot belang. Luchtvrachttransport wordt beschouwd als een van de veiligste vormen van transport.

Belangrijke overwegingen bij het verpakken

Bij het verpakken van goederen zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Een van deze aspecten is het gebruik van exportverpakkingen die voldoen aan de ISPM 15-normen. Deze normen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het hout behandeld is en vrij van schadelijke organismen.

 

Bescherming van uw goederen

Exportverpakkingen moeten voldoende stevigheid bieden om de inhoud tijdens het transport effectief te beschermen. Ze dienen bestand te zijn tegen schokken, trillingen en drukveranderingen die kunnen optreden tijdens het laden, lossen en de vlucht. Onze gespecialiseerde divisie, Tenfold Industrial Packaging, ontwerpt zorgvuldig de exportverpakkingen die zijn afgestemd op de aard van de te vervoeren goederen. Op deze manier zorgen we voor optimale bescherming die uw product vereist. 

Eisen, gewicht en afmetingen van uw verpakking

Bij luchtvrachtverzending gelden beperkingen voor het gewicht en de afmetingen van goederen die kunnen worden verzonden. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om ervoor te zorgen dat uw goederen binnen de toegestane grenzen vallen. Goederen met een hoogte van minder dan 1,60 meter kunnen aan boord van een passagiersvliegtuig worden vervoerd. Grotere goederen moeten worden vervoerd met behulp van een vrachtvliegtuig. Houd er rekening mee dat er ook een verschil is in transportkosten tussen deze twee opties.

 Een ander aspect om op te letten bij het verpakken is het vermijden van onnodig veel verpakkingsmateriaal. Overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal kan leiden tot extra kosten die vermeden kunnen worden. Zorg ervoor dat uw verpakking efficiënt en effectief is, waarbij de goederen voldoende beschermd zijn zonder overmatig materiaalgebruik. Een opdracht waarbij Tenfold u perfect kan helpen.

Regelgeving, douane- en papierwerk

Zorg ervoor dat de exportverpakking correct is geëtiketteerd en voorzien van de juiste documentatie. Bij Tenfold helpen we u graag hiermee. We hebben de expertise en ervaring om niet alleen het verpakken, maar ook het volledige logistieke proces uit handen te nemen en u te ontzorgen.

Wij vertellen u graag hoe wij de perfect fit voor uw verpakkingsoplossing kunnen creëren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!

 

The perfect fit: een op maat gemaakte kist!

The perfect fit: een op maat gemaakte kist!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Sormac

The perfect fit: een op maat gemaakte kist!

Voor onze klant Sormac, een wereldwijd toonaangevend bedrijf dat machines en verwerkingslijnen produceert voor de versverwerkende industrie van groenten en fruit, hebben we een verzoek ontvangen om 32 verschillende (scherpe) onderdelen te verpakken in een kist die gemakkelijk mee kan worden genomen naar beurzen.

Speciaal op maat ingericht

Voor de maatwerk houten kist hebben we ervoor gezorgd dat elk van de 32 onderdelen afzonderlijk kan worden verwijderd en goed beschermd is. De snijonderdelen zijn zo verpakt dat ze rechtop staan in het houten vak. Aan dit vak zijn handvatten gemaakt voor gemakkelijk verplaatsen.

 De kist bestaat uit twee lagen. Op de bodem bevinden zich de snijonderdelen en bijbehorende accessoires (20 onderdelen). De tweede laag bestaat uit drie bakken die erbovenop staan, waarin de overige onderdelen zijn geplaatst.

 

 

 Elk onderdeel is beschermd door vilt en/of Polylam, en er is gezorgd voor een goede vakverdeling, zodat elk onderdeel afzonderlijk is verpakt en goed beschermd.

Makkelijk tijdens transport

Om het transport gemakkelijk te maken, zijn er wielen op de kist gemonteerd. Daarnaast is de kist ontworpen om meerdere malen geopend en gesloten te kunnen worden. Hiervoor hebben we een deksel, scharnieren en sluitingen aan de kist bevestigd.

 

Voor maatwerk houten kisten en andere industriële verpakkingsoplossingen nodigen wij u graag uit om contact op te nemen met onze divisie Tenfold Industrial Packaging. zij staan klaar om u te helpen bij het produceren en ontwikkelen van de perfecte verpakkingsoplossing voor uw specifieke behoeften.

Wat is er van belang bij het ontwerp van uw verpakking?

Wat is er van belang bij het ontwerp van uw verpakking?

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Wat is er van belang bij het ontwerp van uw verpakking?

U hebt uw product ontworpen en de eerste bestellingen beginnen binnen te stromen. Maar voordat u de producten veilig aan uw klanten kunt leveren, moet u eerst een uitgebreid proces doorlopen om de juiste verpakkingsoplossing te ontwerpen en ontwikkelen. Waar moet u aan denken bij het ontwerpen van een verpakking en wat zijn de belangrijkste overwegingen?

Vroegtijdig nadenken over uw verpakking 

Op het moment dat uw product al is ontworpen, bent u eigenlijk al te laat. Maar wanneer is dan het beste moment om te starten met de ontwikkeling van de verpakking? Misschien een dooddoener, maar hoe eerder, hoe beter. Hoe eerder u hierover begint na te denken, hoe kleiner de kans dat u belangrijke zaken vergeet. Dit zal ook de kans verkleinen dat de lancering van uw product vertraging oploopt. Laat de ontwikkeling van het productontwerp gelijklopen aan de ontwikkeling van de verpakking. Wij, als verpakker, denken graag zo vroeg mogelijk in het traject al met u mee over de verpakking. Hierdoor voegen wij meeste de waarde toe.

 

Betrokkenheid van de verpakkingsengineer of -leverancier

Waarom is het belangrijk om de verpakkingsengineer of -leverancier al in een vroeg stadium te betrekken bij het ontwerpproces van uw verpakking? Op deze manier voorkomt u onverwachte verrassingen en kunt u rekening houden met praktische zaken die van invloed kunnen zijn op het ontwerp van het product en de verpakking. 

 

Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en het gewicht van het product, maar ook aan eisen op het gebied van reinheid, roestgevoeligheid, schokgevoeligheid, vochtgevoeligheid, ESD (Elektro Static Discharge, ofwel elektrostatische ontlading), trillingsgevoeligheid, G-krachten en andere belangrijke kwetsbaarheden. Door hier al in een vroeg stadium over na te denken, kan de verpakkingsengineer of -leverancier een optimale verpakking ontwerpen die uw product beschermt en tegelijkertijd aan alle vereisten voldoet.

 Het wordt nog waardevoller wanneer een verpakking niet alleen aan de vereisten voldoet, maar ook opmerkelijke voordelen biedt aan je supply chain. Denk aan soepelere processen, aanzienlijke kostenbesparingen, verhoogde omzet en extreem tevreden klanten. Onze verpakkingsspecialisten stellen hiervoor veel vragen, niet alleen over het product zelf, maar ook over alle processen en schakels in de keten die worden beïnvloed door de verpakking. Op deze manier streven we ernaar om een verpakking te creëren die een toegevoegde waarde heeft en een positieve impact heeft op uw gehele supply chain.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig ook in de verpakkingsbranche een belangrijk thema. Met het ontwerp van uw verpakking kunt u hiermee rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van rouleer verpakkingen. Hierdoor kunt u uw verpakkingen hergebruiken wanneer men uw product moet terugsturen. Is dit niet het geval dan gebruikt u one-way verpakkingen waarbij men de verpakking na ontvangst kan weggooien. Ook kunnen wij rekening houden indien gewenst met de circulariteit van de verpakking en/of het materiaal gebruik in het kader van duurzaamheid.

 

Transport methode, route en locaties

Om ervoor te zorgen dat uw product veilig en onbeschadigd op de eindbestemming aankomt, moet u zich afvragen welke externe factoren de verpakking moet weerstaan tijdens het gehele logistieke proces. Het is belangrijk om de eindbestemming te kennen en te bedenken of de verpakking onderweg nog een keer geopend moet worden. Daarnaast moet u nadenken over het soort transport – lucht, zee, spoor of weg – en de bijbehorende vereisten.

 

 

Opslagduur

Moet het product opgeslagen worden? Dan is het noodzakelijk om hier bij het ontwerp al rekening mee te houden. De opslagduur heeft invloed op bijvoorbeeld het type materiaal en de kwaliteit. Daarnaast is het van belang om te weten of het binnen of buiten opslag of geconditioneerd ja of nee?

Al met al zijn dit de eerste zaken waarmee rekening gehouden moet worden bij het ontwerp van uw verpakking. Essentieel is dus dat de juiste mensen, zoals verpakkingsspecialisten, zo vroeg mogelijk worden betrokken bij dit traject. Alles met het uiteindelijke doel dat uw verpakking uw product beschermt en DOA’s (Dead on Arrival) te voorkomen.

Maar welke keuzes moet u maken én hoe doorloopt u de zoektocht naar de juiste verpakkingsoplossing? Wij denken graag met u mee! Neem contact met ons op! Dan kijken we samen hoe wij the perfect fit voor uw verpakking kunnen creëren.

De eeuwige discussie… Papier vs Plastic!

De eeuwige discussie… Papier vs Plastic!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

De eeuwige discussie… Papier vs Plastic!

Vaak krijgen wij de vraag of wij klanten kunnen adviseren over duurzamere verpakkingsmogelijkheden. Men denkt vaak aan papieren verpakkingen als een duurzame oplossing, maar dit is niet altijd het geval. Aangezien het begrip ‘duurzaamheid’ voor iedereen anders kan zijn, stellen wij de vraag terug: “Wat betekent duurzaamheid voor u? Bijvoorbeeld moet het verpakken duurzamer voor uw personeel zijn, dus rekening houdend met ergonomie? Moet er in het kader van duurzaamheid minder materiaal worden gebruikt? Of moet het materiaal dat u gebruikt duurzamer zijn?”

Alle feiten op een rij

Zodra u voor uzelf heeft bepaald wat duurzaamheid voor u inhoudt, kunnen we doorgaan naar de volgende stap in de afweging tussen papier en plastic verpakkingsmateriaal. Het is belangrijk om enkele feiten over zowel papier als plastic te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

Over het algemeen vereist de productie van papier meer water dan de productie van plastic. Het productieproces van papier vereist namelijk water voor het ontwateren van de pulp, het wassen van de vezels en het koelen van de machines. Dit kan oplopen tot zo’n 6 tot 22 liter water per kilogram geproduceerd papier, terwijl plastic over het algemeen minder water nodig heeft tijdens het productieproces

 

Wanneer u papier en plastic vergelijkt voor dezelfde toepassing, heeft u van papier meer nodig dan van plastic om dezelfde sterkte of draagkracht te bereiken. Papier is namelijk minder sterk dan plastic. Met andere woorden, een papieren oplossing is vaak zwaarder dan een plastic oplossing. Dit kan uiteindelijk leiden tot zwaardere verpakkingsoplossingen, hogere transportkosten en een hogere CO2-uitstoot tijdens het transport. In vergelijking tot plastic is papier wel een hernieuwbare grondstof. Plastic verpakkingen zelf dragen niet bij aan de plasticsoep in de oceaan; dat doet de mens. Het is daarom belangrijk om verpakkingen te hergebruiken indien mogelijk. In dit opzicht is plastic gemakkelijker te hergebruiken dan papier.

 

De conclusie?

De conclusie is dat het niet mogelijk is om zo te zeggen dat een papieren verpakkingsoplossing per definitie duurzamer is dan een plastic verpakkingsoplossing. Dit hangt volledig af van de eisen die u zelf stelt aan de verpakking voor uw product en wat duurzaamheid voor u betekent. In ieder geval is het van groot belang om al deze feiten in overweging te nemen bij het streven naar meer duurzaamheid. Bij deze overwegingen kunnen wij u natuurlijk helpen!

Wij vertellen u graag hoe wij de perfect fit voor uw verpakkingsoplossing kunnen creëren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!

 

Voor verpakkers van Tenfold is geen lading te groot

Voor verpakkers van Tenfold is geen lading te groot

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

 

 

Persbericht

Voor verpakkers van Tenfold is geen lading te groot

Bron: ED
Geschreven door: Joep Crolla

Soms bouwen we de kist om een machine heen’

Een snelle rekensom leert: Tenfold bouwde afgelopen jaar zo’n 250.000 kuub aan kisten; goed voor bijvoorbeeld een wijk van meer dan tweeduizend tiny houses van elk 6 x 5 x 4 meter hoog.

Kisten waar tot zo’n 155.000 kilo aan vracht mee wordt vervoerd. Per schip. Machines die naar Australië worden verscheept, of naar de VS. Zo’n kist met lading weegt evenveel als dertig olifanten samen. Aan de binnenkant zijn ze verstevigd met zware stalen frames. ,,Zo gingen acht machines naar de Verenigde Staten die kroontjes van aardbeien halen”, weet directeur Joost Meijs van Tenfold. Die machines verzetten evenveel werk als 1700 mensen. De zwaarste machines die in onze kisten zijn vervoerd, waren voor de mijnbouw in de VS. Die vergruizen stenen om er metalen uit te halen. Die machines zijn vaak zó groot en zwaar, dat ze niet in een container kunnen worden geschoven”.

De oplossing van Tenfold? ,,We bouwen de kisten er omheen. Voor die kisten zoeken we – in de buurt van hun bestemming – manieren voor hergebruik. Ook al kosten sommige van die ‘kratten’ honderdduizend euro; lege kisten terughalen willen we liever niet, vanwege de ecologische footprint.”

Milieubelasting is steeds meer een ‘dingetje’ waar Tenfold zich op richt. Zo zoekt het Eindhovense verpakkingsbedrijf, samen met producenten van folie, naar plastic voor de rekwikkelfoliemachines die Tenfold maakt. Die omwikkelen bijvoorbeeld hoge stapels dozen op pallets met plastic om te voorkomen dat die stapels tijdens het transport omkiepen.

Machines die Tenfold leverde, verwerken samen zo’n 36.000 kilometer folie per jaar. Meijs: ,,Plastic moet je kunnen hergebruiken. Veel bedrijven zoeken naar manieren om klimaatneutraal te werken. Ook verpakkingen en manieren van transport spelen daarbij een rol.”

Tenfold heeft volgens Meijs de kennis en kunde om daarbij van het begin tot eind te helpen, als het om verpakken gaat. Zijn bedrijf levert zakken van gerecycled plastic, dozen van graskarton en kisten van duurzaam geproduceerd hout. ,,Maar we kijken ook naar ergonomie”, zegt Meijs. ,,Neem verpakkingstafels die in hoogte kunnen worden versteld. We hebben kennis van automatisering; om te verpakken met minder mensen. Handen die daardoor vrijkomen kunnen binnen het bedrijf iets anders doen. Of je kunt juist méér verpakken met hetzelfde aantal werknemers. We helpen bedrijven met de logistiek.”

Ook defensie en chipmachinemaker ASML uit Veldhoven zijn klant bij Tenfold, dat voor onder meer die bedrijven een track-and-tracesysteem ontwikkelde. ,,Daarmee kun je niet alleen zien waar lading staat. Sensoren registeren ook temperatuur, luchtvochtigheid, of schokken waaraan hightech componenten zijn blootgesteld tijdens het transport’’, zegt Meijs.

Extra demping
,,Voor ASML hebben we kisten gemaakt met geveerde stalen frames waarin onderdelen worden vervoerd. Die frames hangen ook weer aan verende constructies in de kisten, voor extra demping van trillingen. Over het binnen-frame komt een kap, die wordt gevuld met stikstof om de onderdelen van chipmachines tijdens het transport koel en droog te houden. We werken ook samen met een bedrijf dat hele dure schilderijen vervoert met kisten waarin temperatuur en luchtvochtigheid heel precies worden geregeld.”

De grootste klant van Tenfold, qua aantal verpakkingen, is DAF Trucks en Paccar Parts, de onderdelenpoot van het moederconcern van DAF.

Bij Tenfold werken nu 150 mensen. In vestigingen Eindhoven, Breda, Drunen en Weert. De omzet is nu nog zo’n 40 miljoen euro. Het bedrijf is ontstaan uit het samengaan van acht verpakkingsbedrijven, zoals Van Veghel en Prokonpack in Eindhoven. De laatste acquisities dateren van begin maart: Holland Packing in Breda en de Witt Verpakkingen in Drunen. De komende jaren (streven is rond 2030) wil Tenfold (in het Nederlands tienvoudig) uitgroeien tot de top drie spelers in Europa.

Meijs: ,,We zoeken vooralsnog vooral bedrijven die we kunnen overnemen in Duitsland. Daar kijken steeds meer ondernemers in onze business om zich heen omdat ze geen opvolgers hebben. Nederland telt meer dan duizend verpakkingsbedrijven. Ook hier zie je meer consolidaties. In de regio Eindhoven zijn tientallen bedrijven in onze branche gevestigd. Onder andere vanwege de hightechindustrie.

,,Ons grote voordeel is dat we actief zijn in die sector, maar we werken ook voor defensie, de luchtvaart, we verhuizen medische apparatuur. Of machines van failliete bedrijven van A naar B, transporteren kerkklokken, robots; er komt steeds méér bij om te verpakken.”

 

Persbericht: Tenfold doet nieuwe overnames

Persbericht: Tenfold doet nieuwe overnames

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

— See English version below —

Persbericht

Verpakkingsspecialist Tenfold Group
doet nieuwe overnames

Eindhoven, 9 maart 2023

Ons bedrijf, verpakkingsspecialist Tenfold Group, heeft wederom een aantal branchegenoten overgenomen. Het betreft Holland Packing in Breda en de Witt Eindverpakkingssystemen (inclusief Youngsunpack Europe) in Drunen. “We zijn verheugd dat deze gerenommeerde bedrijven vanaf nu deel uitmaken van Tenfold Group”, zeggen Dimitri Romeijnders (Tenfold Group Holding) en CEO Joost Meijs.

Holland Packing in Breda

Tenfold Group, ontstaan door het samenvoegen van diverse specialistische verpakkingsbedrijven, beheerst de gehele keten en beschikt over een internationaal netwerk. De komende jaren groeit Tenfold Group verder. “Dat is een van de redenen waarom Holland Packing zich heeft aangesloten bij Tenfold Group”, aldus Ed Vermeulen, samen met Thijs van der Made eigenaar van Holland Packing, een bedrijf met een lange geschiedenis. Vermeulen, trots: “Opgericht in 1880 in de Leuvehaven in Rotterdam! We hebben een traditie van meer dan 140 jaar.” Holland Packing (circa 30 medewerkers) behoort tot één van de beste industriële verpakkers in Nederland. Maar om die sterke positie in de toekomst te behouden heb je schaalgrootte nodig, benadrukt Vermeulen. “Onder de vlag van Tenfold Group is die schaalvergroting gegarandeerd.”

De Witt/Youngsunpack Europe in Drunen

Door een krachtenbundeling van de diverse bedrijfsonderdelen is Tenfold Group in staat om te excelleren op de markt, zegt Richard Harmeling, samen met Marc van Loon eigenaar van de Witt Eindverpakkingssystemen en Youngsunpack Europe. “Tenfold Group is een sterke speler op de markt. De firma De Witt, waar ik in 1985 als monteur ben gestart, telt op dit moment een kleine twintig medewerkers. Ons team maakt graag deel van uit van Tenfold. De bedrijfsfocus ligt er op duurzaamheid, door de hele organisatie heen.” Ook beschikt men over de financiële middelen om kapitaalintensieve investeringen door te voeren, zo voegt Harmeling er aan toe.

‘Bedrijven met een uitstekende reputatie’

Joost Meijs, sinds 1 februari 2023 CEO van Tenfold Group, is ‘maar wat blij’ met het toetreden van Holland Packing en de Witt/Youngsunpack Europe tot Tenfold Group. “Beide bedrijven hebben een uitstekende reputatie in de verpakkingssector en zijn een directe versterking voor de Tenfold Group.” Dimitri Romeijnders, die zich vanuit zijn positie binnen de Tenfold Group Holding bezighoudt met overnames, strategie en nieuwe initiatieven, kijkt alweer vooruit. “De komende jaren groeien we verder, dat staat wel vast. De Tenfold Group telt nu ruim 150 teamleden, verspreid over diverse locaties.” Mede vanwege de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en nieuwe overnames is het Management Team (MT) van Tenfold Group recentelijk uitgebreid. Ook nam Tenfold Group onlangs haar hoofdkantoor in Eindhoven in gebruik.

— See below for English version —

Press release

New acquisition for packaging specialist

the Tenfold Group

Eindhoven, 9 march 2023

Our company, the Tenfold Group, has acquired two industry partners, specifically Holland Packing in Breda, and de Witt Eindverpakkingssystemen (including Youngsunpack Europe) in Drunen. ‘We are delighted that these renowned companies will be part of the Tenfold Group from now on,’ say Dimitri Romeijnders (Tenfold Group Holding) and CEO Joost Meijs.

Holland Packing in Breda

The Tenfold Group, which was created by merging several specialist packaging companies, manages the entire chain and has an international network at its disposal. The next few years Tenfold Group will grow even further. ‘That’s one of the reasons that Holland Packing has joined the Tenfold Group,’ explains Ed Vermeulen, together with Thijs van der Made, owner of long-standing company Holland Packing. Vermeulen proudly continues: ‘Founded in 1880 in the Leuvehaven in Rotterdam, we have a tradition going back more than 140 years.’ Holland Packing has around 30 employees and is one of the leading industrial packaging companies in the Netherlands. However, as Vermeulen emphasises, you must be able to scale up in order to maintain that strong position in the future. ‘That ability to scale up is guaranteed under the auspices of the Tenfold Group.’

de Witt/Youngsunpack Europe in Drunen

Combining the strengths of the various business units enables the Tenfold Group to excel on the market, says Richard Harmeling, together with Marc van Loon, owner of de Witt Eindverpakkingssystemen and Youngsunpack Europe. ‘The Tenfold Group is a strong player in the market. I started out as a mechanic at De Witt in 1985, and the company now has almost 20 employees. Our team is happy to be part of Tenfold. The business focus is on Sustainability, throughout the entire organisation.’ They also have the financial resources to make capital-intensive investments, adds Harmeling.

‘Companies with excellent reputations’

Joost Meijs, CEO of the Tenfold Group since 1 February 2023, is ‘very happy’ to have Holland Packing and de Witt/Youngsunpack Europe on board. ‘Both companies have excellent reputations in the packaging sector and will immediately strengthen the Tenfold Group.’ Dimitri Romeijnders, who deals with acquisitions, strategy and new initiatives in his position at Tenfold Group Holding, is already looking ahead. ‘There’s no doubt we will continue to grow in the coming years. The Tenfold Group now has more than 150 employees across a number of locations.’ Partly due to the company’s growth in recent years and the new acquisitions, the Tenfold Group Management Team (MT) has just been expanded. The Tenfold Group also recently moved into its headquarters in Eindhoven.

Joost Meijs nieuwe CEO Tenfold Group

Joost Meijs nieuwe CEO Tenfold Group

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

 

— See below for English version —

 

Persbericht

Joost Meijs nieuwe CEO Tenfold Group,

eigenaar Dimitri Romeijnders naar holding

Woensdag 8 maart 2023,

EINDHOVEN – Joost Meijs is per 1 februari 2023 benoemd tot CEO van Tenfold Group, een van de bekendste Nederlandse verpakkingsspecialisten met opdrachtgevers wereldwijd. Meijs volgt in die functie Tenfold-eigenaar Dimitri Romeijnders op die zich vanuit zijn positie als eigenaar van de Tenfold Group Holding nadrukkelijk bezig gaat houden met overnames, strategie en nieuwe initiatieven.

Uitbreiding MT 

Mede vanwege de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en nieuwe overnames op korte termijn, is ook het Management Team (MT) van Tenfold Group uitgebreid en bestaat nu uit Joost Meijs (CEO), Natasja Groeneweg (CFO), Petra Boute (HR Director), Nadine Bylda (Supply Chain Director) en Noël Laumen (Innovation & Sustainability Director). Tenfold Group, gevestigd op 3 verschillende locaties inclusief het hoofdkantoor in Eindhoven, telt op dit moment 100 medewerkers, daar komen er de komende maanden circa 50 bij. 

Internationaal netwerk 

Tenfold Group, ontstaan door het samenvoegen van diverse specialistische verpakkingsbedrijven, beheerst de gehele keten en beschikt over een internationaal netwerk, zegt Dimitri Romeijnders. “De komende jaren groeien we verder. Als eigenaar van de holding heb ik nu, meer dan voorheen, de handen vrij om te ondernemen en strategische keuzes te maken.” 

Nog meer focus op buitenland 

”We hebben een heldere rolverdeling”, benadrukt Joost Meijs, de kersverse CEO van Tenfold Group “Dimitri Romeijnders is de ondernemer pur sang en ik ben de manager die het MT leidt dat is samengesteld met toppers in hun vakgebied.” CEO Meijs, voorheen Commercieel Directeur bij Tenfold Group, heeft ruim twintig jaar commerciële internationale ervaring in de verpakkingsindustrie.” Hij gaat voor nog meer focus op het buitenland. “De kracht van Tenfold Group komt extra tot uiting als we de grens overgaan. Het internationale speelveld voelt bij wijze van spreken als een thuiswedstrijd. En de klant is koning, ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken.” 

MT-leden  

Natasja Groeneweg is een ‘nieuw gezicht’ bij Tenfold Group, zij is op 2 januari 2023 gestart als Chief Financial Officer (CFO). Na maar liefst 26 jaar bij één en dezelfde werkgever (Keter Group) de CFO-rol te hebben vervuld van o.a. de tuinmeubeldivisie Jardin/Allibert maakte ze de overstap naar het kleinere, maar zeer ambitieuze Tenfold. “Ik voelde me meteen thuis en herkende de sfeer en dynamiek die een familiebedrijf eigen is”. “Mijn kennis en kunde kan ik meteen toepassen om de financiële processen naar het benodigde niveau te tillen om de vervolgstappen te kunnen maken in de groeistrategie”. Natasja woont in Tilburg en werkt veel vanuit Eindhoven waar Tenfold onlangs een prachtig kantoor heeft betrokken.  

Het nieuwe MT-lid Petra Boute (HR Director) is een geboren Tilburgse. Zij werkte voorheen, vanuit haar eigen bedrijf (HR- en arbeidsbemiddeling),  als HR-manager bij een internationale verpakkingsspecialist. “Alles wat met HR te maken heeft zat in mijn takenpakket, inclusief de cao-onderhandelingen met de vakbonden.” In juni 2022 is ze bij Tenfold Group gestart, inmiddels is ze er fulltime aan de slag. Hoe het haar bevalt? “Top! Want Tenfold is een prachtig bedrijf met grote ambities. Bij Tenfold Group zetten we hoog in op opleidingstrajecten. Medewerkers willen terecht weten wat hun eigen toekomstperspectief is binnen een organisatie die inzet op groei.” 

De twee ‘zittende’ MT-leden Nadine Bylda (Supply Chain Director) en Noël Laumen (Innovation & Sustainability Director) zijn blij met hun nieuwe MT-collega’s. “Zij brengen veel kennis en ervaring mee”, zegt Nadine Bylda. “Dat geeft Tenfold Group nóg meer slagkracht doordat ieder MT-lid de focus legt op zijn eigen vakgebied, met als resultaat een krachtenbundeling die je een voorsprong geeft op je concurrenten. De uitbreiding van het MT geeft mij persoonlijk ruimte voor focus op integraties van overgenomen bedrijven en customer & operational excellence.”  

In de verpakkingsindustrie gebruiken we veel hout, plastic en metaal, zegt MT-lid Noël Laumen. “In de toekomst moeten we op een andere manier met deze grondstoffen omgaan. Bij Tenfold zetten we daarom sterk in op duurzaamheid & innovatie. In onze missie staat onder andere: ‘We willen een bijdrage leveren aan een betere wereld met onze duurzame en innovatieve verpakkings- en supply chain oplossingen’. Tenfold doet dit door het slim inzetten van innovatie, zowel binnen ons eigen bedrijf als bij onze klanten.” Laumen benadrukt dat Tenfold vanuit een regierol kijkt naar complexe vraagstukken in de verpakkingsketen. “Het geheel ondersteunen we met vernieuwende IT-oplossingen zoals onze meest recente innovatie TenTracked.”  

Dimitri Romeijnders, eigenaar van de Tenfold Group Holding, is intussen alweer bezig met nieuwe overnames. “Onze gesprekken met twee verpakkingsbedrijven die gekozen hebben voor Tenfold Group zijn zo goed als afgerond. Daar zal het niet bij blijven want wij kiezen, in het belang van de klant, voor schaalgrootte.” 

 

Press release

Joost Meijs new Tenfold Group CEO,

owner Dimitri Romeijnders moves to the holding

Wednesday March 8 2023,

EINDHOVEN – On 1 February 2023, Joost Meijs was appointed CEO of the Tenfold Group, one of the best-known Dutch packaging specialists with clients around the world. In this position, Meijs succeeds Tenfold owner Dimitri Romeijnders, who will focus on acquisitions, strategy and new initiatives in his position as owner of Tenfold Group Holding. 

MT expanded 

Partly due to the company’s growth in recent years and new acquisitions in the near future, the Tenfold Group Management Team (MT) has also been expanded and now consists of Joost Meijs (CEO), Natasja Groeneweg (CFO), Petra Boute (HR Director), Nadine Bylda (Supply Chain Director) and Noël Laumen (Innovation & Sustainability Director). A new Operations Director will also start in mid-March. The Tenfold Group, which is based at three locations including its Eindhoven headquarters, has 100 staff members at present, but will be welcoming around 50 more in the coming months. 

International network 

The Tenfold Group, which was created by merging several specialist packaging companies, manages the entire chain and has an international network at its disposal, says Dimitri Romeijnders. ‘We will continue to grow in the coming years. Being the owner of the Holding gives me more time than before to focus on entrepreneurship making strategic choices.’ 

More focus on international markets 

‘Our roles are clearly defined,’ explains Joost Meijs, the Tenfold Group’s brand-new CEO. ‘Dimitri Romeijnders is an entrepreneur pur sang, and I am the manager responsible for the MT composed of members who are leaders in their fields.’ CEO Meijs, formerly the Tenfold Group’s Commercial Director, has more than 20 years of international commercial experience in the packaging industry. He’s aiming for an even greater international focus. ‘The power of Tenfold Group really comes to its full potential when we move to the international playing field. You could say that operating on the international market feels like playing a home game. And the customer is always our top priority – I can’t emphasise that enough.’ 

MT members  

Natasja Groeneweg is new to the Tenfold Group, having taken up the position of Chief Financial Officer (CFO) on 2 January 2023. After an impressive 26 years with her previous employer (the Keter Group) in the role of CFO for parties such as the Jardin/Allibert garden furniture division, she has made the switch to the smaller, but extremely ambitious Tenfold. ‘I immediately felt at home and recognised the atmosphere and dynamics that come with a family business,’ she says. ‘I can use my knowledge and skills right away to elevate the financial processes to the next level required for us to take the next steps in our growth strategy.’ Natasja lives in Tilburg and frequently works from Eindhoven, where Tenfold recently moved into its beautiful new office.  

New MT member Petra Boute (HR Director) is a native of Tilburg. She previously had her own HR and employment mediation company, before that she worked as an HR manager for an international packaging specialist. ‘I was responsible for everything relating to HR, including CLA negotiations with the unions.’ She started at the Tenfold Group in June 2022, and now works there full-time. When asked how her first expirience was, she responds: ‘Fantastic! Tenfold is a wonderful company with great ambitions. Training programmes are a high priority for us at the Tenfold Group. Employees want to know what their future prospects are in an organisation committed to growth, and rightly so.’ 

The two incumbent MT members, Nadine Bylda (Supply Chain Director) and Noël Laumen (Sustainability & IT Director) are happy with their new MT colleagues. ‘They contribute a great deal of knowledge and experience,’ says Nadine Bylda. ‘That makes the Tenfold Group even more effective because each MT member can focus on their own area of expertise, resulting in a joining of forces that puts us ahead of our competitors. The expansion of the MT gives me more room, personally, to focus on the integration of acquired companies and customer and operational excellence.’  

The packaging industry uses a lot of wood, plastic and metal, observes MT member Noël Laumen. ‘In the future, we will have to deal with these raw materials differently. That’s why the Tenfold Group is strongly committed to sustainability and innovation. Our mission statement includes the following: “We want to contribute to a better world with our sustainable and innovative packaging and supply chain solutions”. Tenfold accomplishes this through the smart use of innovation, both within our own company and with our customers.’ Laumen highlights Tenfold’s overseeing role in examining complex packaging chain issues. ‘We support the whole chain with innovative IT solutions such as our most recent development, TenTracked.’  

Dimitri Romeijnders, owner of Tenfold Group Holding, is already working towards new acquisitions. ‘Our talks with two packaging companies that have chosen the Tenfold Group are virtually complete. We won’t stop there, because we have chosen scale in order to benefit our customers.’ 

Katun

Katun

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

KATUN

Verhuizing, het perfecte moment voor inventarisatie gehele verpakkingsproces!

Door een verhuizing was er behoefte bij Katun aan nieuwe paktafels. Tenfold nam een kijkje en zag ruimte om het gehele verpakkingsproces efficiënter te laten verlopen. Hierdoor is het gehele proces onder de loep genomen. Hoe pakten we dit aan? En hoe vertaal je de bevindingen naar concrete aanpassingen? Een perfecte opdracht voor Tenfold!

Katun opereert in de bedrijfsapparatuurindustrie. Ze bieden een uitgebreide reeks aan kopieerapparaatonderonderdelen, printerproducten, imaging supplies, photoreceptors en service accessoires, zoals kleurtoners voor kopieerapparaten en printers. Verschillende soorten producten, met verschillende afmetingen waarbij een hoge flexibiliteit in het verpakkingsproces noodzakelijk is.

Hoe zag de oude situatie er uit?

In de oude situatie, voor de verhuizing, was er een dozenplein waar verschillende dozenmaten gestapeld lagen. De orderpicker pikte de goederen vanuit het magazijn, had de kar volgeladen met producten en ging zelf naar het dozenplein waar het juiste formaat doos werd uitgezocht en de goederen werden ingepakt. Vervolgens werd de doos geplaatst op een van de acht rollerbanen die uitkwamen op een paktafel. Hierdoor liepen de paden van orderpickers, en rijdend materieel door elkaar heen.

 

‘De samenwerking met Tenfold verliep goed! Tenfold reageert snel. Daarnaast dachten ze goed mee, adviseerden ze waar nodig was en coördineerden het project goed.’

Serge Berkhout – Manager Technical Services 

Verpakkingsproces op de schop

Beginnend vanuit een schets is uiteindelijk heel het verpakkingsproces opnieuw opgebouwd. Nu rekening houdend met de veiligheid, efficiency, flexibiliteit en groei. Op de eerste plaats werd het dozenplein vervangen. Hiervoor is de X4 verpakkingsmachine inclusief scanner van Packsize en eindeloos karton geïntroduceerd. In de nieuwe situatie worden de producten gescand, wordt een doos op maat geproduceerd en wordt het daarna ingepakt door een verpakker. Doordat de doos opmaat wordt gemaakt door de X4 verpakkingsmachine is er aanmerkelijk minder opvulmateriaal nodig en is het pakket in totaliteit vaak kleiner en lichter. Dit leidt uiteindelijk tot lagere vrachtkosten, minder opslag en voorraad van dozen.

 

‘Vanuit een eerste inventarisatie hebben we het gehele verpakkingsproces aangepast, waardoor er een enorme efficiëntie inhaalslag is behaald bij Katun. Het is heel mooi om te zien dat we kunnen en mogen meedenken over het gehele verpakkingsproces, dan komt de kracht van Tenfold Group echt naar boven.’

Kim Stutje-Romijn – Account Manager

De rol van Tenfold

Tijdens dit project bij Katun heeft Tenfold als spin-in-het-web gefunctioneerd. Tenfold zorgde voor het aandragen van partijen met expertise die het juiste advies konden geven. Het grote voordeel was hierdoor dat Katun maar één contactpersoon had. Tenfold communiceerde met de verschillende betrokken partijen, zoals Packsize voor de levering van de X4 verpakkingsmachine, Multitube Engineering B.V. voor de aanschaf van de pickkarren, paktafels en rollerbanen en Pregis voor de levering van opvulmachines en -materialen.

Van Zelst

Van Zelst

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

VAN ZELST

Een introductie in cadeauverpakking 

Van Zelst staat al zo’n 45 jaar bekend als dé koffiespecialist van Nederland. Naast koffie en thee helpt dit Eindhovense bedrijf zijn klanten met toebehoren en sinds kort ook een eigen lijn ecologische schoonmaakproducten. Deze omvat o.a. middelen om koffiemachines te ontkalken of de werkomgeving netjes te houden.

Van Zelst staat al zo’n 45 jaar bekend als dé koffiespecialist van Nederland. Naast koffie en thee helpt dit Eindhovense bedrijf zijn klanten met toebehoren en sinds kort ook een eigen lijn ecologische schoonmaakproducten. Deze omvat o.a. middelen om koffiemachines te ontkalken of de werkomgeving netjes te houden.

Hoe je zo’n lijn onder de aandacht brengt? Met een introductiepakket natuurlijk!

Om indruk te maken moest het eruit zien als een cadeautje. Een gecacheerde doos (FEFCO 0427) met full colour bedrukking en een mat persvernis zorgen voor die opvallende, feestelijke uitstraling. Omdat de inhoud van het introductiepakket een aardig gewicht heeft, moet de verpakking ook de nodige stevigheid bieden. Het gebruikte B-golf karton heeft een fijne stevige golf die de flessen schoonmaakmiddel goed beschermt. Bovendien kan Van Zelst de pakketten hiermee zonder omdoos versturen.

 

BESCHRIJVING

Marketeer Karen de Jong heeft de samenwerking als heel prettig ervaren:

“Het fijne aan Tenfold is dat ze op dezelfde manier met hun klanten omgaan als wij. Ze communiceren met korte lijnen en heel persoonlijk: als je belt weten ze direct wie ze aan de lijn hebben. Om 100% zeker te zijn dat alles klopte aan onze nieuwe verpakking, kwam Adri van der Vleuten langs om samen naar de gekozen sample te kijken. Toen we zeker wisten dat alles klopte, konden de verpakkingen in productie.”

Pentagon International

Pentagon International

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Pentagon International

NEXT LEVEL VERPAKKINGSOPLOSSING IN OPDRACHT VOOR PENTAGON INTERNATIONAL BV AMSTERDAM

In samenwerking met EVH Surveys International BV heeft Tenfold Group in opdracht voor de firma Pentagon International BV Amsterdam een industriële verhuizing gerealiseerd van een bijzondere 45ton zware Weingartner machine inclusief spare parts.

PROJECTSCOPE

 • Ruim 6500 KM Industriële verhuizing België naar Jebel Ali (Verenigde Arabische Emiraten);
 • 45ton zware CNC Miling Machine inclusief spare parts verhuisd;
 • Op maat gemaakte exportkist incl. staalconstructie ontworpen voor veilig transport over lange afstand;
 • Meerdere transportmodaliteiten ingezet en gecoördineerd voor opdrachtgever.

 

BESCHRIJVING

Voor deze verhuizing over grote afstand (eindbestemming Jebel Ali – UAE) verzorgde Tenfold de voorbereiding en coördineerden wij het transport en het verpakken van deze extreem zware machine. Na het liften, verplaatsen en laden op locatie in België, werd de machine geheel verpakt in de verpakkingshal van Tenfold in Weert en met bijzonder transport veilig afgeleverd in de haven van Antwerpen, waar hij per schip naar Jebel Ali werd getransporteerd.

Tenfold ontwierp voor dit project een bijzondere op maat gemaakte exportkist voorzien van een uitgebreide staalconstructie om het kostbare kapitaalgoed te beschermen tijdens de lange reis.

Tenfold Industrial Packaging

Tenfold Industrial Packaging

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Tenfold Industrial Packaging

VAN MAASBRACHT NAAR NEW ORLEANS!!

Een mooi voorbeeld van een totaaloplossing voor een van onze klanten. In twee weken tijd van ontwerp naar productie en op locatie verpakken. Daarnaast hebben we de volledige logistieke handling mogen verzorgen!

PROJECTSCOPE

 • Ruim 7200 KM transport van Maasbracht naar Antwerpen naar New Orleans;
 • 3x 65ton zware reactors, twee bodems en 2 containers met spareparts.
 • Op maat gemaakte exportkist incl. zware staalconstructie ontworpen voor veilig transport over lange afstand;
 • Meerdere transportmodaliteiten ingezet en gecoördineerd voor opdrachtgever.

 

BESCHRIJVING

Vanuit Maasbracht hebben we drie reactors mogen verpakken en vervoeren. Wij hebben dit project volledig begeleid vanaf het ontwerp van de verpakking tot het logistiek in USA. Samen met onze klant en de surveyor is het verpakken en verladen tot op detail niveau voorbereid en gecoördineerd.

De opdracht stond onder redelijke tijdsdruk, wij hebben hiervoor de productie moeten opschalen. Er was 2 weken tijd voor het ontwerp, productie van alle zeewaardige kisten en het verpakken op locatie om de aansluiting en geboekte zeevracht te behalen.

De 5 kisten met reactors en bodems zijn zeewaardig verpakt in Maasbracht en per barge vervoert naar Antwerpen. De containers zijn beladen en gestuwd op de locatie in Maasbracht om vervolgens per wegvervoer op de Terminal in Rotterdam te worden afgeleverd. Vervolgens zijn de kisten en containers verladen op het zeeschip dat zowel in Antwerpen als Rotterdam geladen heeft en getransporteerd naar New-Orleans.

Tenfold ontwierp voor dit project een bijzondere op maat gemaakte exportkist, gezien de grootte van de reactoren: 10,4 bij 5,6 meter. De kisten zijn vanwege de omvang en het gewicht voorzien van zware staalconstructie om de handling en lashing en securing veilig te voorzien. De staalconstructies van de verpakking zijn verbonden met de zadels van de reactors om te voldoen aan de eisen van surveyor.

Best Boats

Best Boats

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Best Boats

INTERNATIONAAL TRANSPORT VAN EEN 18,5 METER LANGE JACHT!

In opdracht van Best Boats hebben wij deze prachtige jacht, de Pasterkamp- Zuiderzee kotter 60, van 18,5 meter lang helemaal verpakt en klaargemaakt voor transport! Tijdens dit project hebben we de klant compleet ontzorgd door het complete logistieke proces en handling te verzorgen. Van Maasbracht via Rotterdam naar Split, Kroatië!

PROJECTSCOPE

 • (Zee)Transport van Terminal Rotterdam naar Split, Kroatie.
 • Complete handling en logistiek verzorgd, incl. douane formaliteiten en verzekering
 • Schrinkwrapping voor bescherming tegen vuil en zeewater
 • Ondersteunen en zeewaardig vastzetten van alle bewegende delen van de jacht.

 

VOLLEDIGE SERVICE VAN VERPAKKEN TOT LOGISTIEK

Naast verpakkingen voorzien wij onze klanten van een uitgebreid pakket aan services. Ook bij dit mooie project hebben wij meerdere aanvullende logistieke diensten mogen leveren. Naast het verpakken hebben we de complete handling en logistiek mogen verzorgen. Dit omvat dus ook alle formaliteiten omtrent douane en verzekering. Meer weten over onze aanvullende diensten neem een kijkje bij: Tenfold Logistic Services.

We hebben dit project verpakt op locatie, hierbij hebben we gebruik gemaakt van shrink wrapping. Shrinkwrap is een plastic film om materiaal te verpakken dat bij verhitting strak krimpt om het verpakte materiaal. De krimpfolie die we in dit project gebruikt hebben heeft een dikte van 300 micron dit maakt de folie zeer stevig en dermate geschikt voor het beschermen tegen extreem weer. Daarnaast bevat deze krimpfolie een UV-beschermingslaag waardoor de jacht beschermd wordt tegen verkleuring.

Royal Eijsbouts

Royal Eijsbouts

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

ROYAL EIJSBOUTS

De Horatio van Asten naar Dallas

Eén van de mooie aspecten aan ons vak is dat we ook met niet alledaagse producten mogen werken. Zoals bijvoorbeeld de Horatio: een enorme klok gemaakt door Royal Eijsbouts die moest worden vervoerd naar de Verenigde Staten.

Hoe verpak je een grote en zware bronzen klok?

Royal Eijsbouts, gevestigd in het Noord-Brabantse Asten, is een bedrijf met een mooie geschiedenis van 150 jaar. Hun expertise in het maken van klokken heeft ervoor gezorgd dat ze nu over de hele wereld te horen zijn. Van de Dom in Keulen tot het Rijksmuseum in Amsterdam. Van de Chili tot China, Japan en Nieuw-Zeeland.

Ook in de Verenigde Staten hangen veel klokken van deze klokkengieterij. Toen de Amerikaanse vastgoedmagnaat Harlan Crow een klokkentoren van ruim 200 meter ontwikkelde in Parkland, Dallas hoorde daar een bijzonder attribuut bij in de vorm van een bronzen klok. Dat werd de Horatio: een prachtig exemplaar dat werd vervoerd van Asten naar Dallas.

 

Verpakken van een kolos

Met een diameter van 2,74 meter en een gewicht van zo’n 13.608 kilogram is de Horatio nogal een kolos. De bronzen klok is de op vier na grootste in de Verenigde Staten. Een gevaarte dat goed verpakt moest worden voor vervoer vanuit Asten naar Dallas via Houston. Aangezien we eerder al de grootste werkende klok in de Verenigde Staten mochten verpakken, hadden we al expertise op dit vlak.

 

 

 

We bouwden een houten constructie waarin de klok stevig verankerd werd verankerd met behulp van zekeringslijnen en op maat gemaakte houten blokken. Dankzij beschermende folie kwam de Horatio zonder krasje terecht op zijn eindbestemming. Daar is hij na het afronden van de klokkentoren dagelijks te horen om 12.00 uur ’s middags en om 18.00 uur aan het begin van de avond.

Veldeman

Veldeman

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Veldeman bedding

Perfect fit voor het perfecte bed

Het Belgische Veldeman Bedding maakt op een ambachtelijke manier bedden en matrassen en levert door heel Europa. Deze hoogwaardige producten worden op maat gemaakt. En dat vraagt om flexibiliteit en custom oplossingen bij het verpakken. Tenfold mocht er bij dit mooie familiebedrijf een aantal aandragen na een grondige zoektocht.

Hoe kun je op maat gemaakte bedden en matrassen gestroomlijnd verpakken?

Tussen het moment dat grondstoffen een bedrijf binnenkomen en als volledig ingepakt product het pand weer verlaten en onderweg gaan naar een klant, speelt zich vaak een complex proces af. Vaak weten medewerkers die verwerken, produceren en verpakken wel dát dingen beter en soepeler kunnen verlopen, maar ze weten alleen niet hoe. En hoe krijg je iedereen mee, wil je dit soort veranderingen daadwerkelijk in gang gaan brengen?

Nadat we een tijd verpakkingen mochten leveren aan Veldeman Bedding ontstond de overtuiging dat we de beddenfabrikant konden helpen in hun bedrijfsvoering. Voordat we oplossingen konden aandragen, begonnen we met een uitgebreide screening waarin alle technische processen in kaart werden gebracht.

Zoeken als een architect

Tijdens zo’n zoektocht kijken we als ware als een architect naar het bedrijf. Net als een bouwmeester, komt Tenfold immers ook met oplossingen en inzichten die een gebruiker misschien niet zelf verzonnen zou hebben. Zo geschiedde ook bij Veldeman Bedding. Uitvoerig praten met medewerkers die dagelijks op de werkvloer staan, is daarbij erg belangrijk. We stellen veel vragen, zijn kritisch en proberen soms vastgeroeste werkwijzen los te weken.

 

 

Sneller en beter verpakken met minder materiaal

Bij Veldeman Bedding zagen we dankzij de screening een paar grote winstpunten. De beddenfabrikant werkte met meer dan 125 soorten verpakkingsproducten, waaronder grote kartonnen wikkelverpakkingen. Dat was zoveel materiaal dat het nooit vlak rondom een pakmachine gestald -en dus ook verwerkt- kon worden.

Met als gevolg veel te lange looptijden, gedaan door te veel mensen. Om deze puzzel te kunnen oplossen, ontwikkelden we Multifold, een geheel nieuw product waarmee het aantal verpakkingsproducten dat Veldeman Bedding gebruikte drastisch werd teruggebracht. Dankzij een slimme manier van 3D-denken is Multifold flexibel te gebruiken. Dankzij Multifold werd de doorlooptijd van het verpakken fors teruggebracht. Daarnaast bevat Multifold meer slimmigheidjes zoals straps die tevens als hendel gebruikt worden.

Verpakking die past bij de kostprijs

Maar, daar hield de zoektocht niet op. Innovatie stopt nooit op na één analyseronde. Het is een doorlopend proces waarbij we steeds weer met onze klanten zoeken naar verbeteringen. Er diende zich een interessante dropshipment-casus aan: een verkoper van de producten van Veldeman Bedding in Zweden vroeg of het mogelijk was een complete slaapkamer rechtstreeks bij een klant te leveren. Om zo’n order zorgvuldig te kunnen verpakken, was een aantal nieuwe speciaal gemaakte machines nodig. Onze afdeling Engineering & Design ging aan de slag met het ontwikkelen hiervan. Zo ontstond een rekfoliemachine waarmee ook zeer grote formaten bedden kunnen worden verpakt.

Om alles op een zo efficiënt mogelijke manier te kunnen verpakken en vervoeren, was daarnaast een soort ei van Columbus nodig. Die vonden we door het introduceren van een kanteltafel. Dankzij deze kanteltafel hoefde een matras tijdens het verpakken niet meer op de zwakke, smalle kant te staan, maar kon het product gewoon liggen. De kanteltafel deed de rest en zorgde ervoor dat de verpakte bestelling voor vervoer gereedkwam. Dat betekende driedubbel winst: betere ergonomie voor de medewerker, een optimaal efficiënte pakwijze voor vervoer en dat ook nog eens rechtstreeks naar de klant.

 

Nisbets

Nisbets

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Nisbets Catering equipment

Van overschot naar slimmer verpakken

Nisbets is een van de grootste leveranciers van non-food horeca-artikelen van Europa. Alles wat je in een hotel, restaurant of café tegenkomt, kan dit Eindhovense bedrijf leveren: van serviezen, koksmessen tot koelingen en compleet meubilair. Tenfold hielp Nisbets met een flinke efficiencyslag door zijn verpakkingsvraagstuk te beantwoorden.

Hoe kunnen we een betere continuïteit bieden zonder een enorme voorraad verpakkingsmateriaal?

Continuïteit bieden is vaak een kwestie van puzzelen. Om tijdig en volgens alle vereisten te kunnen leveren, moet natuurlijk ook je voorraad verpakkingsmateriaal op orde te zijn. Op het moment dat Nisbets bij ons aanklopte, wrong precies daar de schoen. De leverancier van horeca-artikelen kreeg voorraden karton van hun moedermaatschappij in Engeland geleverd. De minimale levering vanuit Engeland was structureel groter dan strikt noodzakelijk. Met een continu overschot aan karton in het pand van Nisbets als gevolg.

Dat kon slimmer, zagen we. Maar veel liever dan alleen dit vraagstuk in de smalle zin op te lossen, keken we naar het hele plaatje bij Nisbets. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen, was wel een echt partnership vereist. We zijn samen met onze klant gaan onderzoeken hoe we dit probleem, samen met andere verbeterpunten die we tegenkwamen, konden aanpakken.

Een grondige analyse van het verpakkingstraject

We hebben het hele proces van verpakken minutieus in kaart gebracht. Vanaf het moment dat de producten binnenkwamen, tot de handling en het ogenblik waarop ze het pand weer verlieten. Hoe liepen de lijnen? Waar zaten bottlenecks? Wat kon sneller? Kortom: welke efficiencyslag konden we maken? Verpakken gaat immers om meer dan simpelweg ergens iets omheen wikkelen. Het is een heel traject dat om strakke organisatie vraagt. Door inzichten van verschillende divisies te combineren, vonden we de optimale manier van verpakken.

Kleinere voorraad, kortere afstanden, minder verbruik

We merkten in onze analyse dat er bij het verpakken relatief grote afstanden werden overbrugd door medewerkers van Nisbets. Dat hebben we gestroomlijnd en beter georganiseerd door het opvulmateriaal slimmer te integreren in het verpakkingsproces. Bovendien hebben we gekozen voor ander materiaal. De nieuwe luchtkussens die worden gebruikt bij het verpakken van de horecamaterialen zijn bijna CO2-neutraal. Daarnaast is er veel minder van dit opvulmateriaal nodig dan van de variant die eerder werd gebruikt.

En, om op de oorspronkelijke vraag van Nisbets terug te komen: we hebben ervoor gezorgd dat er nu wordt gewerkt met een strak geregisseerd afroepsysteem. Bestellingen konden daardoor terug van ongeveer 30 pallets per soort verpakkingsmateriaal naar twee tot zes stuks. Zo zijn er nooit meer te grote. Als Nisbets vandaag bij ons bestelt, leveren wij het de dag erop. Dat scheelt een hoop ruimte. Het was een traject waarin we intensief met elkaar zijn opgetrokken. Op een open manier hebben we samen oplossingen gezocht. En gevonden.

Groenrijk

Groenrijk

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Groenrijk Tuincentrum

Begeleiding van offline naar online

Aan het begin van de coronacrisis waagde tuincentrum Groenrijk de stap om hun offlineactiviteiten uit te breiden naar online verkoop. Vanaf het allereerste begin begeleidde Tenfold het bedrijf bij het opzetten van de hele infrastructuur van hun webshop.

Hoe zet je de stap van de offline- naar de onlinemarkt?

Bij het opzetten van een webshop komt veel kijken. Ga in het geval van Groenrijk maar na: het tuincentrum verkoopt een brede range producten. Van kamerplanten- en potten tot barbecues, tuinmeubels en tuinslangen. Het is een heel ander verhaal om die producten vanuit een fysieke winkel te verkopen dan ze in perfecte staat aan iemands voordeur te krijgen na online verkoop.

Het opzetten van zo’n nieuwe werkwijze is een puzzel waar we samen aan hebben gewerkt. We hebben Groenrijk in het hele traject van de uitbreiding naar de onlinemarkt vanaf de basis bijgestaan. Stap voor stap hebben we naar oplossingen en verbeteringen gezocht. Voor consumenten die iets online hebben besteld, kan een te grote verpakking bijvoorbeeld een ergernis zijn. Het was dus zaak dat we de optimale verpakkingsmaten bij alle producten wisten te vinden. De zoektocht begon klein, met een paar dozen. Na een veelbelovende proefperiode konden we al gauw doorgroeien.

 

Grote oplages met eigen branding

De webshop sloeg namelijk aan. Niet lang na het opzetten van de online winkel mochten we verschillende maten verpakkingen in steeds grotere oplages leveren. Dat allemaal met een eigen branding en passende opvulmaterialen. Expertise van verschillende divisies van Tenfold kwam hierbij van pas. Stukje bij beetje ontwikkelden we een passende manier van werken voor een brede range producten.

Snel schakelen met afroepsysteem

Groenrijk had overigens niet direct ruimte beschikbaar om al het verpakkingsmateriaal op hun eigen locatie op voorraad te hebben. Daarbij hielpen we met een afroepsysteem van Tenfold. Daarmee kan het tuincentrum op een flexibele, slimme manier verpakkingsmateriaal bij ons inkopen. Vervolgens leveren we dit uiteraard razendsnel.

Verpakking die past bij de kostprijs

Tijdens een dergelijk traject kom je natuurlijk altijd vraagstukken tegen waar je goed over moet nadenken. Neem bijvoorbeeld een bloempot: een relatief goedkoop product dat wel erg breekbaar is. Zeg maar gerust een lastig product. Hoe kun je zoiets nu verpakken zonder dat je de hoofdprijs betaalt? Met behulp van opvulpapier hebben we een manier weten te ontwikkelen waarmee mogelijke breuken tot het absolute minimum zijn beperkt. En zo hebben we meer custom oplossingen kunnen aandragen.

De veelzijdigheid was in dit project de grootste uitdaging. Maar dat gaf juist ook de meeste voldoening. Zeker omdat we vanaf de eerste stappen van Groenrijk op de onlinemarkt betrokken zijn geweest. Zo hebben we een klant zonder ervaring op dit gebied een welkome steun in de rug kunnen geven bij zowel het opzetten als de doorontwikkeling van hun succesvolle webshop.

Seabourne Group

Seabourne Group

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Seabourne Group

Een grote range producten optimaal verpakken

Seabourne is een logistieke dienstverlener die veel verschillende producten over de hele wereld vervoert. Groot en klein, duur en betaalbaar. Voor ieder product is het weer zoeken naar wat de optimale verpakking is. Een zoektocht waarmee Tenfold dankzij jarenlange expertise en modulaire manier van werken veel tijd wisten te besparen voor de klant.

Hoe help je een leverancier met een zeer brede range aan producten?

Een samenwerking met een klant begint soms relatief klein. In het geval van Seabourne ging onze afdeling Packaging Supplies aanvankelijk aan de slag met één interessante case. De prachtige boeken van uitgever Assouline zijn handgemaakt, exclusief en kostbaar. Een uitgave van het Amerikaanse over horlogemerk Rolex wordt online bijvoorbeeld voor ongeveer 900 euro verkocht. Het mag duidelijk zijn dat zo’n boek piekfijn bij de klant terecht moet komen.

We hebben een verpakking ontwikkeld die schades bij de boeken van Assouline zoveel mogelijk voorkomen. Dat was het begin van een samenwerking die steeds verder werd uitgebreid. Het aantal producten dat Seabourne verhandelt, is namelijk zeer uitgebreid en groeit doorlopend. Naast exclusieve boeken, verschepen ze bijvoorbeeld ook werkhandschoenen en Coravins, een systeem waarmee je wijn kunt inschenken zonder de kurk te verwijderen. Kortom: een casus waar Tenfold bij uitstek expertise als totaalaanbieder kon laten gelden.

Kennis van de markt

Juist door onze brede kennis konden we voor Seabourne over de volle linie oplossingen aandragen. Wanneer je in het geval van Seabourne veel verschillende producten verscheept, kan materiaalkeuze een tijdrovende kwestie zijn. Je moet immers voor ieder product op zoek naar de beste oplossing. Hoe moet het worden gevouwen of gestanst? Bedrukt of juist niet? Licht of juist zwaarder materiaal? Dat ook nog eens in een markt waarin de portefeuille van Seabourne constant wordt uitgebreid. Een proces waarin soms snel keuzes gemaakt moeten worden voor het verpakken van nieuwe producten. Dankzij onze kennis van de markt heeft Tenfold deze zoektocht uit handen kunnen nemen waarmee het bedrijf veel tijd bespaart.

Van leverancier naar partner

Maar daar hield de tijdbesparing niet op. Dankzij onze modulaire manier van werken, konden we verder kijken dan alleen de materiaalkeuze. We leverden paktafels en keken met Seabourne mee naar hoe logistieke processen sneller en beter konden verlopen. Samenwerken was daarbij het sleutelwoord. In plaats van leverancier, werden we een partner waarmee we voor alle klanten van de logistieke dienstverlener continu oplossingen aandragen.

Houben

Houben

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

HOUBEN WORSTENBROOD

Het cadeautje van Houben Worstenbrood: de Sterrenbox

Houben Worstenbrood is misschien wel de beroemdste bakker van de Brabantse lekkernij. Toen het bedrijf een paar luxe worstenbroodjes op de markt bracht, hoorde daar een verpakking van hoog niveau bij die Tenfold moch ontwikkelen.

Hoe maak je van een luxe worstenbroodje een echt cadeautje?

Geïnspireerd door Houben bedachten vier sterrenchefs uit de regio Eindhoven hun eigen, luxe miniworstenbroodje. De traktaties die toprestaurants De Lindehof, Wiesen, Zarzo en de Treeswijkhoeve creëerden, verdienden uiteraard een mooie presentatie. Houben vroeg ons een verpakking te maken met premiumkwaliteit en dito uitstraling. Nu is een worstenbroodje natuurlijk altijd een traktatie, maar we wilden een stap verder gaan en er een echt cadeautje van maken. Een vraag die Tenfold op het lijf is geschreven omdat we altijd streven naar excellente resultaten.

Zo werd de Sterrenbox geboren, een ultraluxe doos met daarin twintig zogenaamde ‘Mienekes’, oftewel miniworstenbroodjes. De verpakking werd robuust zwart, met bronzen letters. Een doos waardoor je weet dat je met klasse te maken hebt. Nog voordat je hem hebt opengemaakt. Later volgde zelfs een Tweesterrenbox met daarin de creaties van chefs met twee Michelinsterren. Een mooie toevoeging op een reeks hoogwaardige verpakkingen die we voor Houben al mochten maken.

Duurzaam en zonder tape

Eerlijk is eerlijk: qua technische innovatie hebben we voor deze specifieke verpakking niet het wiel hoeven uitvinden. Uiteraard: we zorgden voor zo duurzaam mogelijk materiaal waarin de worstenbroodjes lekker vers blijven. En naar wens van Houben bovendien zonder het gebruik van tape of stickers.

 

Een prachtige verpakking is meerwaarde

Maar we vinden het vooral een mooi voorbeeld van hoe verpakking ook een wezenlijk onderdeel kan zijn van je product en zeker ook de marketing daarvan. Verpakking is meer dan alleen een kostenpost. Een prachtige verpakking is een echte meerwaarde. De unboxing experience van met name luxeproducten ervaart een consument als heel belangrijk. De manier waarop je iets presenteert, kan soms net zo belangrijk zijn als de inhoud ervan. Zit een premiumproduct niet piekfijn verpakt, dan kan het immers alleen maar ergernis opleveren. Te weinig aandacht voor een mooie verpakking en je haalt ongetwijfeld niet je beoogde doel. We kunnen het belang van een stijlvolle presentatie niet genoeg onderstrepen. Met minder dan excellent namen we dan ook geen genoegen.

De samenwerking met Houben is er een die we koesteren. Niet alleen omdat we hierdoor zelf – en onze klanten – ook af en toe van hun producten mogen genieten natuurlijk. We werken maar al te graag met bedrijven in de regio die net zoals Houben anders willen en durven denken.