fbpx
Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Het verpakken van uw goederen voor luchtvracht vereist speciale aandacht om ervoor te zorgen dat de zending veilig en zonder schade op de plaats van bestemming aankomt. In dit artikel zullen we enkele belangrijke zaken uitleggen hoe uw exportverpakking the perfect fit heeft voor luchtvracht.

Wat is luchtvracht en wanneer moet u het overwegen?

Luchtvracht betreft het transport van goederen tussen twee luchthavens zonder begeleiding. Het is een uiterst betrouwbare en snelle vorm van vervoer die aan strenge eisen voldoet. Wanneer tijd van essentieel belang is, biedt luchtvracht de ideale oplossing om goederen snel en efficiënt van punt A naar punt B te vervoeren.

Het vermogen om snel te leveren is een van de belangrijkste voordelen van luchtvracht. Naast snelheid is ook de veiligheid van uw goederen van groot belang. Luchtvrachttransport wordt beschouwd als een van de veiligste vormen van transport.

Belangrijke overwegingen bij het verpakken

Bij het verpakken van goederen zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Een van deze aspecten is het gebruik van exportverpakkingen die voldoen aan de ISPM 15-normen. Deze normen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het hout behandeld is en vrij van schadelijke organismen.

 

Bescherming van uw goederen

Exportverpakkingen moeten voldoende stevigheid bieden om de inhoud tijdens het transport effectief te beschermen. Ze dienen bestand te zijn tegen schokken, trillingen en drukveranderingen die kunnen optreden tijdens het laden, lossen en de vlucht. Onze gespecialiseerde divisie, Tenfold Industrial Packaging, ontwerpt zorgvuldig de exportverpakkingen die zijn afgestemd op de aard van de te vervoeren goederen. Op deze manier zorgen we voor optimale bescherming die uw product vereist. 

Eisen, gewicht en afmetingen van uw verpakking

Bij luchtvrachtverzending gelden beperkingen voor het gewicht en de afmetingen van goederen die kunnen worden verzonden. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om ervoor te zorgen dat uw goederen binnen de toegestane grenzen vallen. Goederen met een hoogte van minder dan 1,60 meter kunnen aan boord van een passagiersvliegtuig worden vervoerd. Grotere goederen moeten worden vervoerd met behulp van een vrachtvliegtuig. Houd er rekening mee dat er ook een verschil is in transportkosten tussen deze twee opties.

 Een ander aspect om op te letten bij het verpakken is het vermijden van onnodig veel verpakkingsmateriaal. Overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal kan leiden tot extra kosten die vermeden kunnen worden. Zorg ervoor dat uw verpakking efficiënt en effectief is, waarbij de goederen voldoende beschermd zijn zonder overmatig materiaalgebruik. Een opdracht waarbij Tenfold u perfect kan helpen.

Regelgeving, douane- en papierwerk

Zorg ervoor dat de exportverpakking correct is geëtiketteerd en voorzien van de juiste documentatie. Bij Tenfold helpen we u graag hiermee. We hebben de expertise en ervaring om niet alleen het verpakken, maar ook het volledige logistieke proces uit handen te nemen en u te ontzorgen.

Wij vertellen u graag hoe wij de perfect fit voor uw verpakkingsoplossing kunnen creëren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!