fbpx
Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Case

10 keer meer leren tijdens je stage 

Kiël is onlangs officieel in dienst getreden bij Tenfold! Een half jaar geleden begon hij zijn stage bij Tenfold als stagiair Industrieel Designer. Vanuit zijn opleiding Industrieel Product Ontwerp aan de Fontys in Venlo is hij opzoek gegaan naar een afstudeerstage en zo terecht gekomen bij Tenfold Group. Er was direct een match met de kennis en kunde van Tenfold Group!

Stagelopen bij Tenfold Group

De stage van Kiel bij Tenfold Group duurde een half jaar. Als Industrieel Product Ontwerper hield hij zich bezig met conceptontwikkeling, het maken van prototypes, productontwikkeling en alles wat met het ontwerpen van producten te maken had.

Kiël: “Het stagelopen bij Tenfold Group was een leuke en leerzame ervaring. Vanaf het begin voelde ik direct een goede klik met mijn collega’s en de sfeer op kantoor was open, informeel en professioneel. Ik kreeg de kans om betrokken te zijn bij verschillende projecten en heb veel geleerd over houten en kartonnen verpakkingen. Ik heb verschillende bezoeken mogen brengen aan producenten van verpakkingsmaterialen om een beter inzicht te krijgen in hun productieproces.”

 

  Afstudeeropdracht 

Tijdens zijn stage bij Tenfold Group kreeg hij de opdracht om te werken aan het optimaliseren van de verpakking voor het bedrijf Luminex. Luminex is gespecialiseerd in apparatuur voor de professionele licht- en audio-industrie. De klant was opzoek naar een nieuwe en verbeterde verpakking voor hun producten. Tenfold is gevraagd om mee te denken, te ontwikkelen en het produceren van deze nieuwe verpakking.

Aan Kiël werd de taak toevertrouwd om te onderzoeken hoe we tot een verbeterde verpakkingsoplossing konden komen. Kiël werkte verschillende concepten uit en kreeg de kans om deze met zowel de klant als de leverancier te gaan bespreken en te overleggen. Het proces verliep niet zonder uitdagingen. Met ondersteuning van zijn interne Tenfold begeleiders David Rossillion, Head of Engineering & Design en Piet Vanoverbeke, Business Development Manager, streefde hij er naar de juiste verpakkingsoplossing te ontwerpen en te ontwikkelen.

Er werd nauw samengewerkt met verschillende kartonfabrikanten om informatie te verzamelen en de verpakkingen te laten produceren. De complexiteit van de producten vormde een grote uitdaging voor de uiteindelijke verpakking. Deze bestond uit verschillende inlays die ervoor moesten zorgen dat het product en de bijbehorende accessoires veilig op hun plaats werden gehouden. Om een optimale verpakkingsoplossing te realiseren, was het essentieel om het ontwerp nauwkeurig af te stemmen op de specifieke kenmerken van het product. Het doel was om een verpakkingsoplossing te creëren die niet alleen perfect was voor één product, maar voor de gehele productlijn of product range van Luminex.

Uiteindelijk is na grondig onderzoek en het testen van verschillende prototypes een conceptverpakking ontwikkeld die voldeed aan alle eisen van de klant. Hierdoor kon de kwetsbare apparatuur veilig en efficiënt worden vervoerd. Met deze verpakking is een balans gevonden tussen optimale bescherming en efficiënt gebruik van verpakkingsmateriaal.

 

Andere projecten

Tenfold biedt een breed scala aan diverse verpakkingsoplossingen, waardoor er ook mogelijkheden ontstonden voor Kiël om aan andere mooie projecten te werken. Deze projecten varieerden van het ontwerpen en mee ontwikkelen van hoogwaardige houten/kartonnen verpakkingsprojecten tot het organiseren en optimaliseren van het tekenproces. Daarnaast was hij betrokken bij het opzetten van werkvoorbereidingen en het verzamelen van informatie voor uitbesteding aan leveranciers.

Ben je op zoek naar de perfecte stage? Dan is een stage bij Tenfold Group misschien wel iets voor jou! Bij Tenfold Group bieden we jonge mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot jonge professionals in een leerzame en leuke stage. Je zult deel uitmaken van een jong en dynamisch team waar je waardevolle ervaring kunt opdoen.