fbpx
Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Case

Verpakkingsontwerp voor Marblelous Tech: Een Innovatieve Benadering

Marblelous Tech heeft de traditionele knikkerbaan opnieuw uitgevonden! Knikkeren is nu geschikt voor alle leeftijdscategorieën, zowel jong als oud. Ervaar het vertrouwde plezier van knikkeren, maar dan met nieuwe mogelijkheden. Met slechts één pakket kun je een oneindig aantal knikkerbanen creëren. Voor dit fantastische product moest ook een bijpassende verpakking worden ontwikkeld. Een perfecte opdracht voor Tenfold Group!

Over Marblelous

In 2020 begon Stephan met het uitwerken van het idee voor de knikkerbaan 2.0, toen hij tijdelijk twee van zijn andere bedrijven moest stilleggen vanwege de geldende coronamaatregelen. Met toewijding werkte hij dagelijks 16 uur aan het bedenken, ontwikkelen, testen en programmeren van zijn idee. Dit leidde uiteindelijk tot het volledig uitgewerkte concept van Marblelous, waarmee knikkeren naar een hoger niveau wordt getild. Inmiddels is het bedrijf bijna 10 man sterk en staan ze op het punt om het spel te lanceren.

Marblelous is uitgegroeid tot een knikkerbaan waarbij de baan eindeloos kan worden uitgebreid. Zowel kinderen als (jong)volwassenen zullen het spel waarderen, omdat je het zo eenvoudig of complex kunt maken als je zelf wilt. Het spel kan worden gekoppeld aan verschillende systemen, zoals Philips Hue en Sonos speakers, zo kun je smart elemementen toevoegen aan de sensoren van de knikkerbaan en krijg je een compleet nieuwe beleving.

Bij het naderen van de laatste fase van productontwikkeling, werd er al met een schuin oog gekeken naar de ontwikkeling van de verpakking. Na wat onderzoek kwam het team uit bij Tenfold Group als de ideale partner voor de verpakkingsontwikkeling.

“Tenfold is een waardevolle partner om mee te brainstormen, waarbij ze actief hebben bijgedragen aan het denkproces rondom verpakking. Als startup is het vinden van de juiste balans tussen kosten en de beste mogelijke optie cruciaal. Tenfold heeft ons uitstekend begeleid in dit proces en voorzien van het juiste advies.”

Stephan van Lumig – Creator Marblelous Tech

De verpakking zelf

In eerste instantie zocht Marblelous naar een opvallende doos van hoge kwaliteit met een aantrekkelijk ontwerp voor de diverse varianten van hun product. Aangezien het product gericht is op de consumentenmarkt, was het essentieel dat het in een aantrekkelijke verpakking zou komen. Daarnaast was er aanvankelijk de wens om meerdere doosmaten te gebruiken.

Op advies van Tenfold is de oorspronkelijke behoefte aan verschillende doosmaten teruggebracht tot slechts twee formaten. De keuze voor twee formaten biedt niet alleen flexibiliteit, maar optimaliseert ook het verpakkingsproces. Hierbij ligt de flexibiliteit in de diverse inlays, wat niet alleen het verpakkingsproces aanzienlijk heeft vereenvoudigd, maar ook de kosten voor verschillende doosmaten heeft verminderd.

Deze dozen zijn voorzien van een Fefco 427 specificatie uitgevoerd in een E-golf. Ze zijn zorgvuldig ontworpen met verschillende tekstwissels en een levendige full color offsetbedrukking om de aandacht van de consument te trekken. Daarnaast zijn flexibele inlays toegevoegd voor elk model, waardoor Marblelous de perfecte balans vindt tussen aantrekkelijke presentatie en kostenefficiëntie.

Belangrijk is ook dat deze verpakkingen dienen om het product te fixeren, waardoor het niet beweegt in de doos en de integriteit van het product behouden blijft tijdens transport.

“Het was een plezier om samen te werken met een klant met een creatief en innovatief consumentenproduct. Wat dit project ook leuk maakt is dat we vanaf de fase van productontwikkeling konden bijdragen aan het nadenken over de verpakking. Dit benadrukt op een mooie manier de kracht van Tenfold Group.”

Paul Kroonen – Account Manager

Bent u benieuwd hoe wij de perfecte verpakkingsoplossing voor uw product kunnen realiseren? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!

Voor meer informatie over Marblelous, kunt u terecht op: www.marblelous.tech of bekijk nevenstaande video.