fbpx
Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

In een wereld waar globalisering en internationale handel van cruciaal belang zijn geworden, is zeetransport een onmisbare schakel in de logistieke keten. Als Tenfold Group helpen wij onze klanten graag met zowel het logistieke transport als het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geschikte verpakkingen. Ons doel is om uw product veilig, kostenefficiënt en milieubewust van locatie A naar B te vervoeren.

Afmetingen van uw product voor efficiënte zeevracht

Zeevracht is vaak de meest geschikte optie, en soms zelfs de enige optie, wanneer uw product bepaalde afmetingen in lengte, breedte en gewicht overschrijdt. Het is van vitaal belang om deze afmetingen, inclusief de verpakking, vooraf te weten, aangezien ze bepalend zijn voor het type container dat wordt gebruikt, de laadwijze en de benutting van de ruimte aan boord van schepen.

De meest gangbare containermaten zijn de 20-voet en 40-voet (HC, oftewel High Cube) containers. Een standaard 20-voet container heeft afmetingen van ongeveer 5,9 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,28 meter hoogte. Een standaard 40-voet container heeft afmetingen van ongeveer 12 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,28 meter hoogte. De 40-voet HC-container heeft afmetingen van ongeveer 12 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,58 meter hoogte. Producten die groter zijn dan deze standaard containerafmetingen worden beschouwd als “overmaatse lading”.

Overmaatse lading houdt in dat uw lading speciale containers vereist, zoals flatracks, open-top containers, of zelfs een op maat gemaakte behandeling voor verscheping. Wij zijn gespecialiseerd in zeevracht en zeetransport en staan klaar om u te helpen met uw specifieke vereisten voor het veilig en efficiënt verzenden van uw producten over de wereld.

Snelheid en veiligheid van zeetransport

Zeetransport staat bekend om gematigde snelheden in vergelijking met lucht-, weg- en spoorvervoer. Het heeft vaak langere doorlooptijden voor goederen die over zee worden vervoerd. Zeetransport excelleert in het efficiënt verplaatsen van grote hoeveelheden goederen, waarbij tijdkritische leveringen geen prioriteit hebben. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor bulkgoederen.

Het veiligheidsaspect van zeetransport wordt over het algemeen als hoog beschouwd. Zeetransport wordt gezien als een betrouwbare en veilige optie voor het vervoer van goederen over lange afstanden.

Uw verpakkingsvereisten

Sommige goederen, zoals zware machines of projectladingen, vereisen speciale aandacht en zorgvuldige verpakking. Het breakbulk verpakken houdt in dat goederen individueel worden verpakt en vervolgens in één container worden geladen. Dit minimaliseert het risico op schade tijdens het laden en lossen.

Het is van uiterst belang dat producten zo worden verpakt dat ze tijdens het transport niet verschuiven of beschadigd raken. Stabiliteit is van cruciaal belang voor zowel de veiligheid van de lading als de bemanning aan boord.

Voor producten die gevoelig zijn voor corrosie, zoals metalen, kan het gebruik van VCI (Volatile Corrosion Inhibitor) materiaal van essentieel belang zijn. Daarnaast wordt ook aluminiumfolie of Intercept (zie foto) veelal gebruikt. Dit materiaal beschermt de goederen tegen roest en corrosie tijdens het zeetransport. Bovendien spelen ontvochtigers een cruciale rol bij het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus in de verpakkingen, waardoor schimmelvorming en schade aan de goederen worden voorkomen. De juiste verpakkingsmethode wordt afhankelijk van o.a. de opslagduur, de kwetsbaarheid van uw product/ machine en de transportduur bepaald.

Wij begrijpen het belang van de juiste verpakking voor uw lading en bieden op maat gemaakte oplossingen om ervoor te zorgen dat uw goederen veilig en in optimale staat op hun bestemming aankomen, waarbij we ook het gehele logistieke proces kunnen coördineren. Neem contact met ons op voor advies op maat.