Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

HOUBEN WORSTENBROOD

Het cadeautje van Houben Worstenbrood: de Sterrenbox

Houben Worstenbrood is misschien wel de beroemdste bakker van de Brabantse lekkernij. Toen het bedrijf een paar luxe worstenbroodjes op de markt bracht, hoorde daar een verpakking van hoog niveau bij die Tenfold moch ontwikkelen.

Hoe maak je van een luxe worstenbroodje een echt cadeautje?

Geïnspireerd door Houben bedachten vier sterrenchefs uit de regio Eindhoven hun eigen, luxe miniworstenbroodje. De traktaties die toprestaurants De Lindehof, Wiesen, Zarzo en de Treeswijkhoeve creëerden, verdienden uiteraard een mooie presentatie. Houben vroeg ons een verpakking te maken met premiumkwaliteit en dito uitstraling. Nu is een worstenbroodje natuurlijk altijd een traktatie, maar we wilden een stap verder gaan en er een echt cadeautje van maken. Een vraag die Tenfold op het lijf is geschreven omdat we altijd streven naar excellente resultaten.

Zo werd de Sterrenbox geboren, een ultraluxe doos met daarin twintig zogenaamde ‘Mienekes’, oftewel miniworstenbroodjes. De verpakking werd robuust zwart, met bronzen letters. Een doos waardoor je weet dat je met klasse te maken hebt. Nog voordat je hem hebt opengemaakt. Later volgde zelfs een Tweesterrenbox met daarin de creaties van chefs met twee Michelinsterren. Een mooie toevoeging op een reeks hoogwaardige verpakkingen die we voor Houben al mochten maken.

Duurzaam en zonder tape

Eerlijk is eerlijk: qua technische innovatie hebben we voor deze specifieke verpakking niet het wiel hoeven uitvinden. Uiteraard: we zorgden voor zo duurzaam mogelijk materiaal waarin de worstenbroodjes lekker vers blijven. En naar wens van Houben bovendien zonder het gebruik van tape of stickers.

 

Een prachtige verpakking is meerwaarde

Maar we vinden het vooral een mooi voorbeeld van hoe verpakking ook een wezenlijk onderdeel kan zijn van je product en zeker ook de marketing daarvan. Verpakking is meer dan alleen een kostenpost. Een prachtige verpakking is een echte meerwaarde. De unboxing experience van met name luxeproducten ervaart een consument als heel belangrijk. De manier waarop je iets presenteert, kan soms net zo belangrijk zijn als de inhoud ervan. Zit een premiumproduct niet piekfijn verpakt, dan kan het immers alleen maar ergernis opleveren. Te weinig aandacht voor een mooie verpakking en je haalt ongetwijfeld niet je beoogde doel. We kunnen het belang van een stijlvolle presentatie niet genoeg onderstrepen. Met minder dan excellent namen we dan ook geen genoegen.

De samenwerking met Houben is er een die we koesteren. Niet alleen omdat we hierdoor zelf – en onze klanten – ook af en toe van hun producten mogen genieten natuurlijk. We werken maar al te graag met bedrijven in de regio die net zoals Houben anders willen en durven denken.