fbpx
Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Optimaliseer uw verpakkingsproces met

ergonomische inrichting!

Wilt u meer halen uit uw verpakkingsproces? Denkt u er bijvoorbeeld aan om uw verpakkingslijn opnieuw in te richten en tegelijkertijd een ergonomische werkomgeving voor uw medewerkers te creëren? Wij adviseren u hier graag verder in!

Ergonomie & Efficiëntie in harmonie

Het ergonomisch inrichten van uw verpakkingsproces is niet alleen een kwestie van comfort voor uw medewerkers, maar het heeft ook directe invloed op de efficiëntie van uw operaties. Ergonomie en efficiency gaan hand in hand. Door de werkplek zo te ontwerpen dat deze optimaal is afgestemd op de fysieke behoeften van uw medewerkers, stijgt de output per uur aanzienlijk.

Een comfortabele en ergonomisch verantwoorde werkplek is van onschatbare waard. Een praktisch en simpel voorbeeld hiervan is het gebruik van anti-vermoeidheidsmatten met polyurethaan schuim demping. Antivermoeidheidsmatten, ook bekend als ergonomische matten, verbeteren het comfort op de werkvloer. Ze stimuleren de bloedsomloop in de benen, wat vermoeidheid helpt voorkomen. Bovendien dragen deze matten bij aan de veiligheid op de werkvloer dankzij hun antislipfunctie, waardoor het risico op uitglijden kleiner is.

Compact werken met paktafels 

Efficiënt werken hoeft niet alleen worden bereikt door het staan zo comfortabel mogelijk te maken, maar ook door het compact en ergonomisch inrichten van werkstations zoals paktafels. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld werkhoogtes en de grijpafstand om spullen te kunnen pakken.

Het aanpassen van tafelhoogtes, het inzetten van monitorsteunen en het integreren van opbergmogelijkheden zijn enkele voorbeelden waarop werkstations geoptimaliseerd kunnen worden. Deze werkstations zijn in te richten met verschillende modules, zodat ze aan specifieke eisen kunnen voldoen, en bieden keuzes tussen zowel verstelbare als vaste componenten.

Met eindeloze mogelijkheden voor aanpassingen, zijn de voordelen van een ergonomische ingerichte werkplekken en paktafels grenzeloos. Wij adviseren u graag op basis van uw wensen en behoeften.

Inrichting verpakkingslijn

Bij het ontwerpen van de inrichting van uw verpakkingsproces is efficiëntie van cruciaal belang. De effectieve opzet van deze inrichting hangt af van verschillende factoren, zoals uw productkenmerken, productievolume, aantal werknemers, ruimtebeschikbaarheid ergonomische eisen en budget. Wij zijn er om u te voorzien van het juiste advies en ondersteuning bij deze inrichting. Dit omvat ook overwegingen zoals de plaatsing van rollenbanen, de optimalisatie van loopruimtes en de strategische positionering van paktafels. 

Een andere overweging die u kunt maken, zijn het gebruik van orderpickkarren. Orderpickkarren zijn een handige manier om binnen uw productie- of magazijnomgeving goederen te verplaatsen of te verzamelen. Ook hier zijn diverse opties beschikbaar. Sommige orderpickkarren kunnen zelfs elektrisch worden aangedreven, wat zorgt voor een vlotte en snelle goederenverplaatsing, terwijl andere zijn uitgerust met een handig vijfde wiel dat het manoeuvreren vergemakkelijkt. Ook op dit gebied zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw verpakkingsproces te optimaliseren en te profiteren van de voordelen van ergonomie en efficiëntie. Samen creëren we the perfect fit voor uw verpakkingsproces!