Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

KATUN

Verhuizing, het perfecte moment voor inventarisatie gehele verpakkingsproces!

Door een verhuizing was er behoefte bij Katun aan nieuwe paktafels. Tenfold nam een kijkje en zag ruimte om het gehele verpakkingsproces efficiënter te laten verlopen. Hierdoor is het gehele proces onder de loep genomen. Hoe pakten we dit aan? En hoe vertaal je de bevindingen naar concrete aanpassingen? Een perfecte opdracht voor Tenfold!

Katun opereert in de bedrijfsapparatuurindustrie. Ze bieden een uitgebreide reeks aan kopieerapparaatonderonderdelen, printerproducten, imaging supplies, photoreceptors en service accessoires, zoals kleurtoners voor kopieerapparaten en printers. Verschillende soorten producten, met verschillende afmetingen waarbij een hoge flexibiliteit in het verpakkingsproces noodzakelijk is.

Hoe zag de oude situatie er uit?

In de oude situatie, voor de verhuizing, was er een dozenplein waar verschillende dozenmaten gestapeld lagen. De orderpicker pikte de goederen vanuit het magazijn, had de kar volgeladen met producten en ging zelf naar het dozenplein waar het juiste formaat doos werd uitgezocht en de goederen werden ingepakt. Vervolgens werd de doos geplaatst op een van de acht rollerbanen die uitkwamen op een paktafel. Hierdoor liepen de paden van orderpickers, en rijdend materieel door elkaar heen.

 

‘De samenwerking met Tenfold verliep goed! Tenfold reageert snel. Daarnaast dachten ze goed mee, adviseerden ze waar nodig was en coördineerden het project goed.’

Serge Berkhout – Manager Technical Services 

Verpakkingsproces op de schop

Beginnend vanuit een schets is uiteindelijk heel het verpakkingsproces opnieuw opgebouwd. Nu rekening houdend met de veiligheid, efficiency, flexibiliteit en groei. Op de eerste plaats werd het dozenplein vervangen. Hiervoor is de X4 verpakkingsmachine inclusief scanner van Packsize en eindeloos karton geïntroduceerd. In de nieuwe situatie worden de producten gescand, wordt een doos op maat geproduceerd en wordt het daarna ingepakt door een verpakker. Doordat de doos opmaat wordt gemaakt door de X4 verpakkingsmachine is er aanmerkelijk minder opvulmateriaal nodig en is het pakket in totaliteit vaak kleiner en lichter. Dit leidt uiteindelijk tot lagere vrachtkosten, minder opslag en voorraad van dozen.

 

‘Vanuit een eerste inventarisatie hebben we het gehele verpakkingsproces aangepast, waardoor er een enorme efficiëntie inhaalslag is behaald bij Katun. Het is heel mooi om te zien dat we kunnen en mogen meedenken over het gehele verpakkingsproces, dan komt de kracht van Tenfold Group echt naar boven.’

Kim Stutje-Romijn – Account Manager

De rol van Tenfold

Tijdens dit project bij Katun heeft Tenfold als spin-in-het-web gefunctioneerd. Tenfold zorgde voor het aandragen van partijen met expertise die het juiste advies konden geven. Het grote voordeel was hierdoor dat Katun maar één contactpersoon had. Tenfold communiceerde met de verschillende betrokken partijen, zoals Packsize voor de levering van de X4 verpakkingsmachine, Multitube Engineering B.V. voor de aanschaf van de pickkarren, paktafels en rollerbanen en Pregis voor de levering van opvulmachines en -materialen.