Katun

Katun

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

KATUN

Verhuizing, het perfecte moment voor inventarisatie gehele verpakkingsproces!

Door een verhuizing was er behoefte bij Katun aan nieuwe paktafels. Tenfold nam een kijkje en zag ruimte om het gehele verpakkingsproces efficiënter te laten verlopen. Hierdoor is het gehele proces onder de loep genomen. Hoe pakten we dit aan? En hoe vertaal je de bevindingen naar concrete aanpassingen? Een perfecte opdracht voor Tenfold!

Katun opereert in de bedrijfsapparatuurindustrie. Ze bieden een uitgebreide reeks aan kopieerapparaatonderonderdelen, printerproducten, imaging supplies, photoreceptors en service accessoires, zoals kleurtoners voor kopieerapparaten en printers. Verschillende soorten producten, met verschillende afmetingen waarbij een hoge flexibiliteit in het verpakkingsproces noodzakelijk is.

Hoe zag de oude situatie er uit?

In de oude situatie, voor de verhuizing, was er een dozenplein waar verschillende dozenmaten gestapeld lagen. De orderpicker pikte de goederen vanuit het magazijn, had de kar volgeladen met producten en ging zelf naar het dozenplein waar het juiste formaat doos werd uitgezocht en de goederen werden ingepakt. Vervolgens werd de doos geplaatst op een van de acht rollerbanen die uitkwamen op een paktafel. Hierdoor liepen de paden van orderpickers, en rijdend materieel door elkaar heen.

 

‘De samenwerking met Tenfold verliep goed! Tenfold reageert snel. Daarnaast dachten ze goed mee, adviseerden ze waar nodig was en coördineerden het project goed.’

Serge Berkhout – Manager Technical Services 

Verpakkingsproces op de schop

Beginnend vanuit een schets is uiteindelijk heel het verpakkingsproces opnieuw opgebouwd. Nu rekening houdend met de veiligheid, efficiency, flexibiliteit en groei. Op de eerste plaats werd het dozenplein vervangen. Hiervoor is de X4 verpakkingsmachine inclusief scanner van Packsize en eindeloos karton geïntroduceerd. In de nieuwe situatie worden de producten gescand, wordt een doos op maat geproduceerd en wordt het daarna ingepakt door een verpakker. Doordat de doos opmaat wordt gemaakt door de X4 verpakkingsmachine is er aanmerkelijk minder opvulmateriaal nodig en is het pakket in totaliteit vaak kleiner en lichter. Dit leidt uiteindelijk tot lagere vrachtkosten, minder opslag en voorraad van dozen.

 

‘Vanuit een eerste inventarisatie hebben we het gehele verpakkingsproces aangepast, waardoor er een enorme efficiëntie inhaalslag is behaald bij Katun. Het is heel mooi om te zien dat we kunnen en mogen meedenken over het gehele verpakkingsproces, dan komt de kracht van Tenfold Group echt naar boven.’

Kim Stutje-Romijn – Account Manager

De rol van Tenfold

Tijdens dit project bij Katun heeft Tenfold als spin-in-het-web gefunctioneerd. Tenfold zorgde voor het aandragen van partijen met expertise die het juiste advies konden geven. Het grote voordeel was hierdoor dat Katun maar één contactpersoon had. Tenfold communiceerde met de verschillende betrokken partijen, zoals Packsize voor de levering van de X4 verpakkingsmachine, Multitube Engineering B.V. voor de aanschaf van de pickkarren, paktafels en rollerbanen en Pregis voor de levering van opvulmachines en -materialen.

Van Zelst

Van Zelst

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

VAN ZELST

Een introductie in cadeauverpakking 

Van Zelst staat al zo’n 45 jaar bekend als dé koffiespecialist van Nederland. Naast koffie en thee helpt dit Eindhovense bedrijf zijn klanten met toebehoren en sinds kort ook een eigen lijn ecologische schoonmaakproducten. Deze omvat o.a. middelen om koffiemachines te ontkalken of de werkomgeving netjes te houden.

Van Zelst staat al zo’n 45 jaar bekend als dé koffiespecialist van Nederland. Naast koffie en thee helpt dit Eindhovense bedrijf zijn klanten met toebehoren en sinds kort ook een eigen lijn ecologische schoonmaakproducten. Deze omvat o.a. middelen om koffiemachines te ontkalken of de werkomgeving netjes te houden.

Hoe je zo’n lijn onder de aandacht brengt? Met een introductiepakket natuurlijk!

Om indruk te maken moest het eruit zien als een cadeautje. Een gecacheerde doos (FEFCO 0427) met full colour bedrukking en een mat persvernis zorgen voor die opvallende, feestelijke uitstraling. Omdat de inhoud van het introductiepakket een aardig gewicht heeft, moet de verpakking ook de nodige stevigheid bieden. Het gebruikte B-golf karton heeft een fijne stevige golf die de flessen schoonmaakmiddel goed beschermt. Bovendien kan Van Zelst de pakketten hiermee zonder omdoos versturen.

 

BESCHRIJVING

Marketeer Karen de Jong heeft de samenwerking als heel prettig ervaren:

“Het fijne aan Tenfold is dat ze op dezelfde manier met hun klanten omgaan als wij. Ze communiceren met korte lijnen en heel persoonlijk: als je belt weten ze direct wie ze aan de lijn hebben. Om 100% zeker te zijn dat alles klopte aan onze nieuwe verpakking, kwam Adri van der Vleuten langs om samen naar de gekozen sample te kijken. Toen we zeker wisten dat alles klopte, konden de verpakkingen in productie.”

Pentagon International

Pentagon International

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Pentagon International

NEXT LEVEL VERPAKKINGSOPLOSSING IN OPDRACHT VOOR PENTAGON INTERNATIONAL BV AMSTERDAM

In samenwerking met EVH Surveys International BV heeft Tenfold Group in opdracht voor de firma Pentagon International BV Amsterdam een industriële verhuizing gerealiseerd van een bijzondere 45ton zware Weingartner machine inclusief spare parts.

PROJECTSCOPE

 • Ruim 6500 KM Industriële verhuizing België naar Jebel Ali (Verenigde Arabische Emiraten);
 • 45ton zware CNC Miling Machine inclusief spare parts verhuisd;
 • Op maat gemaakte exportkist incl. staalconstructie ontworpen voor veilig transport over lange afstand;
 • Meerdere transportmodaliteiten ingezet en gecoördineerd voor opdrachtgever.

 

BESCHRIJVING

Voor deze verhuizing over grote afstand (eindbestemming Jebel Ali – UAE) verzorgde Tenfold de voorbereiding en coördineerden wij het transport en het verpakken van deze extreem zware machine. Na het liften, verplaatsen en laden op locatie in België, werd de machine geheel verpakt in de verpakkingshal van Tenfold in Weert en met bijzonder transport veilig afgeleverd in de haven van Antwerpen, waar hij per schip naar Jebel Ali werd getransporteerd.

Tenfold ontwierp voor dit project een bijzondere op maat gemaakte exportkist voorzien van een uitgebreide staalconstructie om het kostbare kapitaalgoed te beschermen tijdens de lange reis.

Tenfold Industrial Packaging

Tenfold Industrial Packaging

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Tenfold Industrial Packaging

VAN MAASBRACHT NAAR NEW ORLEANS!!

Een mooi voorbeeld van een totaaloplossing voor een van onze klanten. In twee weken tijd van ontwerp naar productie en op locatie verpakken. Daarnaast hebben we de volledige logistieke handling mogen verzorgen!

PROJECTSCOPE

 • Ruim 7200 KM transport van Maasbracht naar Antwerpen naar New Orleans;
 • 3x 65ton zware reactors, twee bodems en 2 containers met spareparts.
 • Op maat gemaakte exportkist incl. zware staalconstructie ontworpen voor veilig transport over lange afstand;
 • Meerdere transportmodaliteiten ingezet en gecoördineerd voor opdrachtgever.

 

BESCHRIJVING

Vanuit Maasbracht hebben we drie reactors mogen verpakken en vervoeren. Wij hebben dit project volledig begeleid vanaf het ontwerp van de verpakking tot het logistiek in USA. Samen met onze klant en de surveyor is het verpakken en verladen tot op detail niveau voorbereid en gecoördineerd.

De opdracht stond onder redelijke tijdsdruk, wij hebben hiervoor de productie moeten opschalen. Er was 2 weken tijd voor het ontwerp, productie van alle zeewaardige kisten en het verpakken op locatie om de aansluiting en geboekte zeevracht te behalen.

De 5 kisten met reactors en bodems zijn zeewaardig verpakt in Maasbracht en per barge vervoert naar Antwerpen. De containers zijn beladen en gestuwd op de locatie in Maasbracht om vervolgens per wegvervoer op de Terminal in Rotterdam te worden afgeleverd. Vervolgens zijn de kisten en containers verladen op het zeeschip dat zowel in Antwerpen als Rotterdam geladen heeft en getransporteerd naar New-Orleans.

Tenfold ontwierp voor dit project een bijzondere op maat gemaakte exportkist, gezien de groote van de reactoren: 10,4 bij 5,6 meter. De kisten zijn vanwege de omvang en het gewicht voorzien van zware staalconstructie om de handling en lashing en securing veilig te voorzien. De staalconstructies van de verpakking zijn verbonden met de zadels van de reactors om te voldoen aan de eisen van surveyor.

Best Boats

Best Boats

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

CASE

Best Boats

INTERNATIONAAL TRANSPORT VAN EEN 18,5 METER LANGE JACHT!

In opdracht van Best Boats hebben wij deze prachtige jacht, de Pasterkamp- Zuiderzee kotter 60, van 18,5 meter lang helemaal verpakt en klaargemaakt voor transport! Tijdens dit project hebben we de klant compleet ontzorgd door het complete logistieke proces en handling te verzorgen. Van Maasbracht via Rotterdam naar Split, Kroatië!

PROJECTSCOPE

 • (Zee)Transport van Terminal Rotterdam naar Split, Kroatie.
 • Complete handling en logistiek verzorgd, incl. douane formaliteiten en verzekering
 • Schrinkwrapping voor bescherming tegen vuil en zeewater
 • Ondersteunen en zeewaardig vastzetten van alle bewegende delen van de jacht.

 

VOLLEDIGE SERVICE VAN VERPAKKEN TOT LOGISTIEK

Naast verpakkingen voorzien wij onze klanten van een uitgebreid pakket aan services. Ook bij dit mooie project hebben wij meerdere aanvullende logistieke diensten mogen leveren. Naast het verpakken hebben we de complete handling en logistiek mogen verzorgen. Dit omvat dus ook alle formaliteiten omtrent douane en verzekering. Meer weten over onze aanvullende diensten neem een kijkje bij: Tenfold Logistic Services.

We hebben dit project verpakt op locatie, hierbij hebben we gebruik gemaakt van shrink wrapping. Shrinkwrap is een plastic film om materiaal te verpakken dat bij verhitting strak krimpt om het verpakte materiaal. De krimpfolie die we in dit project gebruikt hebben heeft een dikte van 300 micron dit maakt de folie zeer stevig en dermate geschikt voor het beschermen tegen extreem weer. Daarnaast bevat deze krimpfolie een UV-beschermingslaag waardoor de jacht beschermd wordt tegen verkleuring.