The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

The perfect fit in verpakkingen en zeetransport!

In een wereld waar globalisering en internationale handel van cruciaal belang zijn geworden, is zeetransport een onmisbare schakel in de logistieke keten. Als Tenfold Group helpen wij onze klanten graag met zowel het logistieke transport als het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geschikte verpakkingen. Ons doel is om uw product veilig, kostenefficiënt en milieubewust van locatie A naar B te vervoeren.

Afmetingen van uw product voor efficiënte zeevracht

Zeevracht is vaak de meest geschikte optie, en soms zelfs de enige optie, wanneer uw product bepaalde afmetingen in lengte, breedte en gewicht overschrijdt. Het is van vitaal belang om deze afmetingen, inclusief de verpakking, vooraf te weten, aangezien ze bepalend zijn voor het type container dat wordt gebruikt, de laadwijze en de benutting van de ruimte aan boord van schepen.

De meest gangbare containermaten zijn de 20-voet en 40-voet (HC, oftewel High Cube) containers. Een standaard 20-voet container heeft afmetingen van ongeveer 5,9 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,28 meter hoogte. Een standaard 40-voet container heeft afmetingen van ongeveer 12 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,28 meter hoogte. De 40-voet HC-container heeft afmetingen van ongeveer 12 meter lengte, 2,34 meter breedte en 2,58 meter hoogte. Producten die groter zijn dan deze standaard containerafmetingen worden beschouwd als “overmaatse lading”.

Overmaatse lading houdt in dat uw lading speciale containers vereist, zoals flatracks, open-top containers, of zelfs een op maat gemaakte behandeling voor verscheping. Wij zijn gespecialiseerd in zeevracht en zeetransport en staan klaar om u te helpen met uw specifieke vereisten voor het veilig en efficiënt verzenden van uw producten over de wereld.

Snelheid en veiligheid van zeetransport

Zeetransport staat bekend om gematigde snelheden in vergelijking met lucht-, weg- en spoorvervoer. Het heeft vaak langere doorlooptijden voor goederen die over zee worden vervoerd. Zeetransport excelleert in het efficiënt verplaatsen van grote hoeveelheden goederen, waarbij tijdkritische leveringen geen prioriteit hebben. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor bulkgoederen.

Het veiligheidsaspect van zeetransport wordt over het algemeen als hoog beschouwd. Zeetransport wordt gezien als een betrouwbare en veilige optie voor het vervoer van goederen over lange afstanden.

Uw verpakkingsvereisten

Sommige goederen, zoals zware machines of projectladingen, vereisen speciale aandacht en zorgvuldige verpakking. Het breakbulk verpakken houdt in dat goederen individueel worden verpakt en vervolgens in één container worden geladen. Dit minimaliseert het risico op schade tijdens het laden en lossen.

Het is van uiterst belang dat producten zo worden verpakt dat ze tijdens het transport niet verschuiven of beschadigd raken. Stabiliteit is van cruciaal belang voor zowel de veiligheid van de lading als de bemanning aan boord.

Voor producten die gevoelig zijn voor corrosie, zoals metalen, kan het gebruik van VCI (Volatile Corrosion Inhibitor) materiaal van essentieel belang zijn. Daarnaast wordt ook aluminiumfolie of Intercept (zie foto) veelal gebruikt. Dit materiaal beschermt de goederen tegen roest en corrosie tijdens het zeetransport. Bovendien spelen ontvochtigers een cruciale rol bij het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus in de verpakkingen, waardoor schimmelvorming en schade aan de goederen worden voorkomen. De juiste verpakkingsmethode wordt afhankelijk van o.a. de opslagduur, de kwetsbaarheid van uw product/ machine en de transportduur bepaald.

Wij begrijpen het belang van de juiste verpakking voor uw lading en bieden op maat gemaakte oplossingen om ervoor te zorgen dat uw goederen veilig en in optimale staat op hun bestemming aankomen, waarbij we ook het gehele logistieke proces kunnen coördineren. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Optimaliseer uw Verpakkingsproces met Ergonomische Inrichting

Optimaliseer uw Verpakkingsproces met Ergonomische Inrichting

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Optimaliseer uw verpakkingsproces met

ergonomische inrichting!

Wilt u meer halen uit uw verpakkingsproces? Denkt u er bijvoorbeeld aan om uw verpakkingslijn opnieuw in te richten en tegelijkertijd een ergonomische werkomgeving voor uw medewerkers te creëren? Wij adviseren u hier graag verder in!

Ergonomie & Efficiëntie in harmonie

Het ergonomisch inrichten van uw verpakkingsproces is niet alleen een kwestie van comfort voor uw medewerkers, maar het heeft ook directe invloed op de efficiëntie van uw operaties. Ergonomie en efficiency gaan hand in hand. Door de werkplek zo te ontwerpen dat deze optimaal is afgestemd op de fysieke behoeften van uw medewerkers, stijgt de output per uur aanzienlijk.

Een comfortabele en ergonomisch verantwoorde werkplek is van onschatbare waard. Een praktisch en simpel voorbeeld hiervan is het gebruik van anti-vermoeidheidsmatten met polyurethaan schuim demping. Antivermoeidheidsmatten, ook bekend als ergonomische matten, verbeteren het comfort op de werkvloer. Ze stimuleren de bloedsomloop in de benen, wat vermoeidheid helpt voorkomen. Bovendien dragen deze matten bij aan de veiligheid op de werkvloer dankzij hun antislipfunctie, waardoor het risico op uitglijden kleiner is.

Compact werken met paktafels 

Efficiënt werken hoeft niet alleen worden bereikt door het staan zo comfortabel mogelijk te maken, maar ook door het compact en ergonomisch inrichten van werkstations zoals paktafels. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld werkhoogtes en de grijpafstand om spullen te kunnen pakken.

Het aanpassen van tafelhoogtes, het inzetten van monitorsteunen en het integreren van opbergmogelijkheden zijn enkele voorbeelden waarop werkstations geoptimaliseerd kunnen worden. Deze werkstations zijn in te richten met verschillende modules, zodat ze aan specifieke eisen kunnen voldoen, en bieden keuzes tussen zowel verstelbare als vaste componenten.

Met eindeloze mogelijkheden voor aanpassingen, zijn de voordelen van een ergonomische ingerichte werkplekken en paktafels grenzeloos. Wij adviseren u graag op basis van uw wensen en behoeften.

Inrichting verpakkingslijn

Bij het ontwerpen van de inrichting van uw verpakkingsproces is efficiëntie van cruciaal belang. De effectieve opzet van deze inrichting hangt af van verschillende factoren, zoals uw productkenmerken, productievolume, aantal werknemers, ruimtebeschikbaarheid ergonomische eisen en budget. Wij zijn er om u te voorzien van het juiste advies en ondersteuning bij deze inrichting. Dit omvat ook overwegingen zoals de plaatsing van rollenbanen, de optimalisatie van loopruimtes en de strategische positionering van paktafels. 

Een andere overweging die u kunt maken, zijn het gebruik van orderpickkarren. Orderpickkarren zijn een handige manier om binnen uw productie- of magazijnomgeving goederen te verplaatsen of te verzamelen. Ook hier zijn diverse opties beschikbaar. Sommige orderpickkarren kunnen zelfs elektrisch worden aangedreven, wat zorgt voor een vlotte en snelle goederenverplaatsing, terwijl andere zijn uitgerust met een handig vijfde wiel dat het manoeuvreren vergemakkelijkt. Ook op dit gebied zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw verpakkingsproces te optimaliseren en te profiteren van de voordelen van ergonomie en efficiëntie. Samen creëren we the perfect fit voor uw verpakkingsproces!

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Verpakkingen en luchtvracht, waar moet ik rekening mee houden?

Het verpakken van uw goederen voor luchtvracht vereist speciale aandacht om ervoor te zorgen dat de zending veilig en zonder schade op de plaats van bestemming aankomt. In dit artikel zullen we enkele belangrijke zaken uitleggen hoe uw exportverpakking the perfect fit heeft voor luchtvracht.

Wat is luchtvracht en wanneer moet u het overwegen?

Luchtvracht betreft het transport van goederen tussen twee luchthavens zonder begeleiding. Het is een uiterst betrouwbare en snelle vorm van vervoer die aan strenge eisen voldoet. Wanneer tijd van essentieel belang is, biedt luchtvracht de ideale oplossing om goederen snel en efficiënt van punt A naar punt B te vervoeren.

Het vermogen om snel te leveren is een van de belangrijkste voordelen van luchtvracht. Naast snelheid is ook de veiligheid van uw goederen van groot belang. Luchtvrachttransport wordt beschouwd als een van de veiligste vormen van transport.

Belangrijke overwegingen bij het verpakken

Bij het verpakken van goederen zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Een van deze aspecten is het gebruik van exportverpakkingen die voldoen aan de ISPM 15-normen. Deze normen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het hout behandeld is en vrij van schadelijke organismen.

 

Bescherming van uw goederen

Exportverpakkingen moeten voldoende stevigheid bieden om de inhoud tijdens het transport effectief te beschermen. Ze dienen bestand te zijn tegen schokken, trillingen en drukveranderingen die kunnen optreden tijdens het laden, lossen en de vlucht. Onze gespecialiseerde divisie, Tenfold Industrial Packaging, ontwerpt zorgvuldig de exportverpakkingen die zijn afgestemd op de aard van de te vervoeren goederen. Op deze manier zorgen we voor optimale bescherming die uw product vereist. 

Eisen, gewicht en afmetingen van uw verpakking

Bij luchtvrachtverzending gelden beperkingen voor het gewicht en de afmetingen van goederen die kunnen worden verzonden. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om ervoor te zorgen dat uw goederen binnen de toegestane grenzen vallen. Goederen met een hoogte van minder dan 1,60 meter kunnen aan boord van een passagiersvliegtuig worden vervoerd. Grotere goederen moeten worden vervoerd met behulp van een vrachtvliegtuig. Houd er rekening mee dat er ook een verschil is in transportkosten tussen deze twee opties.

 Een ander aspect om op te letten bij het verpakken is het vermijden van onnodig veel verpakkingsmateriaal. Overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal kan leiden tot extra kosten die vermeden kunnen worden. Zorg ervoor dat uw verpakking efficiënt en effectief is, waarbij de goederen voldoende beschermd zijn zonder overmatig materiaalgebruik. Een opdracht waarbij Tenfold u perfect kan helpen.

Regelgeving, douane- en papierwerk

Zorg ervoor dat de exportverpakking correct is geëtiketteerd en voorzien van de juiste documentatie. Bij Tenfold helpen we u graag hiermee. We hebben de expertise en ervaring om niet alleen het verpakken, maar ook het volledige logistieke proces uit handen te nemen en u te ontzorgen.

Wij vertellen u graag hoe wij de perfect fit voor uw verpakkingsoplossing kunnen creëren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!

 

Wat is er van belang bij het ontwerp van uw verpakking?

Wat is er van belang bij het ontwerp van uw verpakking?

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

Wat is er van belang bij het ontwerp van uw verpakking?

U hebt uw product ontworpen en de eerste bestellingen beginnen binnen te stromen. Maar voordat u de producten veilig aan uw klanten kunt leveren, moet u eerst een uitgebreid proces doorlopen om de juiste verpakkingsoplossing te ontwerpen en ontwikkelen. Waar moet u aan denken bij het ontwerpen van een verpakking en wat zijn de belangrijkste overwegingen?

Vroegtijdig nadenken over uw verpakking 

Op het moment dat uw product al is ontworpen, bent u eigenlijk al te laat. Maar wanneer is dan het beste moment om te starten met de ontwikkeling van de verpakking? Misschien een dooddoener, maar hoe eerder, hoe beter. Hoe eerder u hierover begint na te denken, hoe kleiner de kans dat u belangrijke zaken vergeet. Dit zal ook de kans verkleinen dat de lancering van uw product vertraging oploopt. Laat de ontwikkeling van het productontwerp gelijklopen aan de ontwikkeling van de verpakking. Wij, als verpakker, denken graag zo vroeg mogelijk in het traject al met u mee over de verpakking. Hierdoor voegen wij meeste de waarde toe.

 

Betrokkenheid van de verpakkingsengineer of -leverancier

Waarom is het belangrijk om de verpakkingsengineer of -leverancier al in een vroeg stadium te betrekken bij het ontwerpproces van uw verpakking? Op deze manier voorkomt u onverwachte verrassingen en kunt u rekening houden met praktische zaken die van invloed kunnen zijn op het ontwerp van het product en de verpakking. 

 

Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en het gewicht van het product, maar ook aan eisen op het gebied van reinheid, roestgevoeligheid, schokgevoeligheid, vochtgevoeligheid, ESD (Elektro Static Discharge, ofwel elektrostatische ontlading), trillingsgevoeligheid, G-krachten en andere belangrijke kwetsbaarheden. Door hier al in een vroeg stadium over na te denken, kan de verpakkingsengineer of -leverancier een optimale verpakking ontwerpen die uw product beschermt en tegelijkertijd aan alle vereisten voldoet.

 Het wordt nog waardevoller wanneer een verpakking niet alleen aan de vereisten voldoet, maar ook opmerkelijke voordelen biedt aan je supply chain. Denk aan soepelere processen, aanzienlijke kostenbesparingen, verhoogde omzet en extreem tevreden klanten. Onze verpakkingsspecialisten stellen hiervoor veel vragen, niet alleen over het product zelf, maar ook over alle processen en schakels in de keten die worden beïnvloed door de verpakking. Op deze manier streven we ernaar om een verpakking te creëren die een toegevoegde waarde heeft en een positieve impact heeft op uw gehele supply chain.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig ook in de verpakkingsbranche een belangrijk thema. Met het ontwerp van uw verpakking kunt u hiermee rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van rouleer verpakkingen. Hierdoor kunt u uw verpakkingen hergebruiken wanneer men uw product moet terugsturen. Is dit niet het geval dan gebruikt u one-way verpakkingen waarbij men de verpakking na ontvangst kan weggooien. Ook kunnen wij rekening houden indien gewenst met de circulariteit van de verpakking en/of het materiaal gebruik in het kader van duurzaamheid.

 

Transport methode, route en locaties

Om ervoor te zorgen dat uw product veilig en onbeschadigd op de eindbestemming aankomt, moet u zich afvragen welke externe factoren de verpakking moet weerstaan tijdens het gehele logistieke proces. Het is belangrijk om de eindbestemming te kennen en te bedenken of de verpakking onderweg nog een keer geopend moet worden. Daarnaast moet u nadenken over het soort transport – lucht, zee, spoor of weg – en de bijbehorende vereisten.

 

 

Opslagduur

Moet het product opgeslagen worden? Dan is het noodzakelijk om hier bij het ontwerp al rekening mee te houden. De opslagduur heeft invloed op bijvoorbeeld het type materiaal en de kwaliteit. Daarnaast is het van belang om te weten of het binnen of buiten opslag of geconditioneerd ja of nee?

Al met al zijn dit de eerste zaken waarmee rekening gehouden moet worden bij het ontwerp van uw verpakking. Essentieel is dus dat de juiste mensen, zoals verpakkingsspecialisten, zo vroeg mogelijk worden betrokken bij dit traject. Alles met het uiteindelijke doel dat uw verpakking uw product beschermt en DOA’s (Dead on Arrival) te voorkomen.

Maar welke keuzes moet u maken én hoe doorloopt u de zoektocht naar de juiste verpakkingsoplossing? Wij denken graag met u mee! Neem contact met ons op! Dan kijken we samen hoe wij the perfect fit voor uw verpakking kunnen creëren.

De eeuwige discussie… Papier vs Plastic!

De eeuwige discussie… Papier vs Plastic!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

Kennisartikel

De eeuwige discussie… Papier vs Plastic!

Vaak krijgen wij de vraag of wij klanten kunnen adviseren over duurzamere verpakkingsmogelijkheden. Men denkt vaak aan papieren verpakkingen als een duurzame oplossing, maar dit is niet altijd het geval. Aangezien het begrip ‘duurzaamheid’ voor iedereen anders kan zijn, stellen wij de vraag terug: “Wat betekent duurzaamheid voor u? Bijvoorbeeld moet het verpakken duurzamer voor uw personeel zijn, dus rekening houdend met ergonomie? Moet er in het kader van duurzaamheid minder materiaal worden gebruikt? Of moet het materiaal dat u gebruikt duurzamer zijn?”

Alle feiten op een rij

Zodra u voor uzelf heeft bepaald wat duurzaamheid voor u inhoudt, kunnen we doorgaan naar de volgende stap in de afweging tussen papier en plastic verpakkingsmateriaal. Het is belangrijk om enkele feiten over zowel papier als plastic te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

Over het algemeen vereist de productie van papier meer water dan de productie van plastic. Het productieproces van papier vereist namelijk water voor het ontwateren van de pulp, het wassen van de vezels en het koelen van de machines. Dit kan oplopen tot zo’n 6 tot 22 liter water per kilogram geproduceerd papier, terwijl plastic over het algemeen minder water nodig heeft tijdens het productieproces

 

Wanneer u papier en plastic vergelijkt voor dezelfde toepassing, heeft u van papier meer nodig dan van plastic om dezelfde sterkte of draagkracht te bereiken. Papier is namelijk minder sterk dan plastic. Met andere woorden, een papieren oplossing is vaak zwaarder dan een plastic oplossing. Dit kan uiteindelijk leiden tot zwaardere verpakkingsoplossingen, hogere transportkosten en een hogere CO2-uitstoot tijdens het transport. In vergelijking tot plastic is papier wel een hernieuwbare grondstof. Plastic verpakkingen zelf dragen niet bij aan de plasticsoep in de oceaan; dat doet de mens. Het is daarom belangrijk om verpakkingen te hergebruiken indien mogelijk. In dit opzicht is plastic gemakkelijker te hergebruiken dan papier.

 

De conclusie?

De conclusie is dat het niet mogelijk is om zo te zeggen dat een papieren verpakkingsoplossing per definitie duurzamer is dan een plastic verpakkingsoplossing. Dit hangt volledig af van de eisen die u zelf stelt aan de verpakking voor uw product en wat duurzaamheid voor u betekent. In ieder geval is het van groot belang om al deze feiten in overweging te nemen bij het streven naar meer duurzaamheid. Bij deze overwegingen kunnen wij u natuurlijk helpen!

Wij vertellen u graag hoe wij de perfect fit voor uw verpakkingsoplossing kunnen creëren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met een advies op maat!