fbpx
Tenfold Industrial Packaging Weert gaat verhuizen!

Tenfold Industrial Packaging Weert gaat verhuizen!

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

 Nieuws

Mooie ontwikkelingen bij Tenfold GRoup!

Verhuizing Tenfold Industrial Packaging Weert
We zijn trots om een belangrijke stap in onze uitbreiding aan te kondigen: Tenfold Industrial Packaging Weert gaat verhuizen! In Q1 2024 openen we de deuren van onze hypermoderne vestiging in Weert, met 18.000 m² hallen en 800 m² kantoorruimte!

Deze verhuizing is meer dan een uitbreiding van onze fysieke ruimte; het is een sprong voorwaarts op het gebied van efficiëntie en technologie in de verpakkingsindustrie. Onze nieuwe faciliteit geeft ons meer mogelijkheden op het gebied van:

  • Geavanceerde faciliteiten: Uitgerust met kranen voor het hanteren van zware ladingen.
  • Geavanceerde verpakkingen: Een volledig assortiment verpakkingsoplossingen bieden, waaronder ultramoderne cleanrooms.
  • Opslag- en verpakkingsprojecten voor klanten: Ruime mogelijkheden voor opslag en verwerking van producten van klanten, ondersteund door de nodige kranen.

Deze stap is een belofte aan onze klanten voor nog betere service, hogere kwaliteit en innovatieve oplossingen. We zijn trots op deze stap en kijken ernaar uit om onze klanten nog beter van dienst te zijn met onze uitgebreide mogelijkheden.

Blijf op de hoogte voor meer updates over onze reis naar Weert en hoe we de toekomst van industriële verpakkingen vormgeven.

Nieuw pand Weert - Website_3
Nieuw pand Weert - Website_4
Nieuw pand Weert - Website_1
Nieuw pand Weert - Website_2
previous arrow
next arrow

Voor verpakkers van Tenfold is geen lading te groot

Voor verpakkers van Tenfold is geen lading te groot

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

 

 

Persbericht

Voor verpakkers van Tenfold is geen lading te groot

Bron: ED
Geschreven door: Joep Crolla

Soms bouwen we de kist om een machine heen’

Een snelle rekensom leert: Tenfold bouwde afgelopen jaar zo’n 250.000 kuub aan kisten; goed voor bijvoorbeeld een wijk van meer dan tweeduizend tiny houses van elk 6 x 5 x 4 meter hoog.

Kisten waar tot zo’n 155.000 kilo aan vracht mee wordt vervoerd. Per schip. Machines die naar Australië worden verscheept, of naar de VS. Zo’n kist met lading weegt evenveel als dertig olifanten samen. Aan de binnenkant zijn ze verstevigd met zware stalen frames. ,,Zo gingen acht machines naar de Verenigde Staten die kroontjes van aardbeien halen”, weet directeur Joost Meijs van Tenfold. Die machines verzetten evenveel werk als 1700 mensen. De zwaarste machines die in onze kisten zijn vervoerd, waren voor de mijnbouw in de VS. Die vergruizen stenen om er metalen uit te halen. Die machines zijn vaak zó groot en zwaar, dat ze niet in een container kunnen worden geschoven”.

De oplossing van Tenfold? ,,We bouwen de kisten er omheen. Voor die kisten zoeken we – in de buurt van hun bestemming – manieren voor hergebruik. Ook al kosten sommige van die ‘kratten’ honderdduizend euro; lege kisten terughalen willen we liever niet, vanwege de ecologische footprint.”

Milieubelasting is steeds meer een ‘dingetje’ waar Tenfold zich op richt. Zo zoekt het Eindhovense verpakkingsbedrijf, samen met producenten van folie, naar plastic voor de rekwikkelfoliemachines die Tenfold maakt. Die omwikkelen bijvoorbeeld hoge stapels dozen op pallets met plastic om te voorkomen dat die stapels tijdens het transport omkiepen.

Machines die Tenfold leverde, verwerken samen zo’n 36.000 kilometer folie per jaar. Meijs: ,,Plastic moet je kunnen hergebruiken. Veel bedrijven zoeken naar manieren om klimaatneutraal te werken. Ook verpakkingen en manieren van transport spelen daarbij een rol.”

Tenfold heeft volgens Meijs de kennis en kunde om daarbij van het begin tot eind te helpen, als het om verpakken gaat. Zijn bedrijf levert zakken van gerecycled plastic, dozen van graskarton en kisten van duurzaam geproduceerd hout. ,,Maar we kijken ook naar ergonomie”, zegt Meijs. ,,Neem verpakkingstafels die in hoogte kunnen worden versteld. We hebben kennis van automatisering; om te verpakken met minder mensen. Handen die daardoor vrijkomen kunnen binnen het bedrijf iets anders doen. Of je kunt juist méér verpakken met hetzelfde aantal werknemers. We helpen bedrijven met de logistiek.”

Ook defensie en chipmachinemaker ASML uit Veldhoven zijn klant bij Tenfold, dat voor onder meer die bedrijven een track-and-tracesysteem ontwikkelde. ,,Daarmee kun je niet alleen zien waar lading staat. Sensoren registeren ook temperatuur, luchtvochtigheid, of schokken waaraan hightech componenten zijn blootgesteld tijdens het transport’’, zegt Meijs.

Extra demping
,,Voor ASML hebben we kisten gemaakt met geveerde stalen frames waarin onderdelen worden vervoerd. Die frames hangen ook weer aan verende constructies in de kisten, voor extra demping van trillingen. Over het binnen-frame komt een kap, die wordt gevuld met stikstof om de onderdelen van chipmachines tijdens het transport koel en droog te houden. We werken ook samen met een bedrijf dat hele dure schilderijen vervoert met kisten waarin temperatuur en luchtvochtigheid heel precies worden geregeld.”

De grootste klant van Tenfold, qua aantal verpakkingen, is DAF Trucks en Paccar Parts, de onderdelenpoot van het moederconcern van DAF.

Bij Tenfold werken nu 150 mensen. In vestigingen Eindhoven, Breda, Drunen en Weert. De omzet is nu nog zo’n 40 miljoen euro. Het bedrijf is ontstaan uit het samengaan van acht verpakkingsbedrijven, zoals Van Veghel en Prokonpack in Eindhoven. De laatste acquisities dateren van begin maart: Holland Packing in Breda en de Witt Verpakkingen in Drunen. De komende jaren (streven is rond 2030) wil Tenfold (in het Nederlands tienvoudig) uitgroeien tot de top drie spelers in Europa.

Meijs: ,,We zoeken vooralsnog vooral bedrijven die we kunnen overnemen in Duitsland. Daar kijken steeds meer ondernemers in onze business om zich heen omdat ze geen opvolgers hebben. Nederland telt meer dan duizend verpakkingsbedrijven. Ook hier zie je meer consolidaties. In de regio Eindhoven zijn tientallen bedrijven in onze branche gevestigd. Onder andere vanwege de hightechindustrie.

,,Ons grote voordeel is dat we actief zijn in die sector, maar we werken ook voor defensie, de luchtvaart, we verhuizen medische apparatuur. Of machines van failliete bedrijven van A naar B, transporteren kerkklokken, robots; er komt steeds méér bij om te verpakken.”

 

Persbericht: Tenfold doet nieuwe overnames

Persbericht: Tenfold doet nieuwe overnames

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

— See English version below —

Persbericht

Verpakkingsspecialist Tenfold Group
doet nieuwe overnames

Eindhoven, 9 maart 2023

Ons bedrijf, verpakkingsspecialist Tenfold Group, heeft wederom een aantal branchegenoten overgenomen. Het betreft Holland Packing in Breda en de Witt Eindverpakkingssystemen (inclusief Youngsunpack Europe) in Drunen. “We zijn verheugd dat deze gerenommeerde bedrijven vanaf nu deel uitmaken van Tenfold Group”, zeggen Dimitri Romeijnders (Tenfold Group Holding) en CEO Joost Meijs.

Holland Packing in Breda

Tenfold Group, ontstaan door het samenvoegen van diverse specialistische verpakkingsbedrijven, beheerst de gehele keten en beschikt over een internationaal netwerk. De komende jaren groeit Tenfold Group verder. “Dat is een van de redenen waarom Holland Packing zich heeft aangesloten bij Tenfold Group”, aldus Ed Vermeulen, samen met Thijs van der Made eigenaar van Holland Packing, een bedrijf met een lange geschiedenis. Vermeulen, trots: “Opgericht in 1880 in de Leuvehaven in Rotterdam! We hebben een traditie van meer dan 140 jaar.” Holland Packing (circa 30 medewerkers) behoort tot één van de beste industriële verpakkers in Nederland. Maar om die sterke positie in de toekomst te behouden heb je schaalgrootte nodig, benadrukt Vermeulen. “Onder de vlag van Tenfold Group is die schaalvergroting gegarandeerd.”

De Witt/Youngsunpack Europe in Drunen

Door een krachtenbundeling van de diverse bedrijfsonderdelen is Tenfold Group in staat om te excelleren op de markt, zegt Richard Harmeling, samen met Marc van Loon eigenaar van de Witt Eindverpakkingssystemen en Youngsunpack Europe. “Tenfold Group is een sterke speler op de markt. De firma De Witt, waar ik in 1985 als monteur ben gestart, telt op dit moment een kleine twintig medewerkers. Ons team maakt graag deel van uit van Tenfold. De bedrijfsfocus ligt er op duurzaamheid, door de hele organisatie heen.” Ook beschikt men over de financiële middelen om kapitaalintensieve investeringen door te voeren, zo voegt Harmeling er aan toe.

‘Bedrijven met een uitstekende reputatie’

Joost Meijs, sinds 1 februari 2023 CEO van Tenfold Group, is ‘maar wat blij’ met het toetreden van Holland Packing en de Witt/Youngsunpack Europe tot Tenfold Group. “Beide bedrijven hebben een uitstekende reputatie in de verpakkingssector en zijn een directe versterking voor de Tenfold Group.” Dimitri Romeijnders, die zich vanuit zijn positie binnen de Tenfold Group Holding bezighoudt met overnames, strategie en nieuwe initiatieven, kijkt alweer vooruit. “De komende jaren groeien we verder, dat staat wel vast. De Tenfold Group telt nu ruim 150 teamleden, verspreid over diverse locaties.” Mede vanwege de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en nieuwe overnames is het Management Team (MT) van Tenfold Group recentelijk uitgebreid. Ook nam Tenfold Group onlangs haar hoofdkantoor in Eindhoven in gebruik.

— See below for English version —

Press release

New acquisition for packaging specialist

the Tenfold Group

Eindhoven, 9 march 2023

Our company, the Tenfold Group, has acquired two industry partners, specifically Holland Packing in Breda, and de Witt Eindverpakkingssystemen (including Youngsunpack Europe) in Drunen. ‘We are delighted that these renowned companies will be part of the Tenfold Group from now on,’ say Dimitri Romeijnders (Tenfold Group Holding) and CEO Joost Meijs.

Holland Packing in Breda

The Tenfold Group, which was created by merging several specialist packaging companies, manages the entire chain and has an international network at its disposal. The next few years Tenfold Group will grow even further. ‘That’s one of the reasons that Holland Packing has joined the Tenfold Group,’ explains Ed Vermeulen, together with Thijs van der Made, owner of long-standing company Holland Packing. Vermeulen proudly continues: ‘Founded in 1880 in the Leuvehaven in Rotterdam, we have a tradition going back more than 140 years.’ Holland Packing has around 30 employees and is one of the leading industrial packaging companies in the Netherlands. However, as Vermeulen emphasises, you must be able to scale up in order to maintain that strong position in the future. ‘That ability to scale up is guaranteed under the auspices of the Tenfold Group.’

de Witt/Youngsunpack Europe in Drunen

Combining the strengths of the various business units enables the Tenfold Group to excel on the market, says Richard Harmeling, together with Marc van Loon, owner of de Witt Eindverpakkingssystemen and Youngsunpack Europe. ‘The Tenfold Group is a strong player in the market. I started out as a mechanic at De Witt in 1985, and the company now has almost 20 employees. Our team is happy to be part of Tenfold. The business focus is on Sustainability, throughout the entire organisation.’ They also have the financial resources to make capital-intensive investments, adds Harmeling.

‘Companies with excellent reputations’

Joost Meijs, CEO of the Tenfold Group since 1 February 2023, is ‘very happy’ to have Holland Packing and de Witt/Youngsunpack Europe on board. ‘Both companies have excellent reputations in the packaging sector and will immediately strengthen the Tenfold Group.’ Dimitri Romeijnders, who deals with acquisitions, strategy and new initiatives in his position at Tenfold Group Holding, is already looking ahead. ‘There’s no doubt we will continue to grow in the coming years. The Tenfold Group now has more than 150 employees across a number of locations.’ Partly due to the company’s growth in recent years and the new acquisitions, the Tenfold Group Management Team (MT) has just been expanded. The Tenfold Group also recently moved into its headquarters in Eindhoven.

Joost Meijs nieuwe CEO Tenfold Group

Joost Meijs nieuwe CEO Tenfold Group

Slide

INNOVEREN

BEGINT

MET KENNIS

DELEN

 

— See below for English version —

 

Persbericht

Joost Meijs nieuwe CEO Tenfold Group,

eigenaar Dimitri Romeijnders naar holding

Woensdag 8 maart 2023,

EINDHOVEN – Joost Meijs is per 1 februari 2023 benoemd tot CEO van Tenfold Group, een van de bekendste Nederlandse verpakkingsspecialisten met opdrachtgevers wereldwijd. Meijs volgt in die functie Tenfold-eigenaar Dimitri Romeijnders op die zich vanuit zijn positie als eigenaar van de Tenfold Group Holding nadrukkelijk bezig gaat houden met overnames, strategie en nieuwe initiatieven.

Uitbreiding MT 

Mede vanwege de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en nieuwe overnames op korte termijn, is ook het Management Team (MT) van Tenfold Group uitgebreid en bestaat nu uit Joost Meijs (CEO), Natasja Groeneweg (CFO), Petra Boute (HR Director), Nadine Bylda (Supply Chain Director) en Noël Laumen (Innovation & Sustainability Director). Tenfold Group, gevestigd op 3 verschillende locaties inclusief het hoofdkantoor in Eindhoven, telt op dit moment 100 medewerkers, daar komen er de komende maanden circa 50 bij. 

Internationaal netwerk 

Tenfold Group, ontstaan door het samenvoegen van diverse specialistische verpakkingsbedrijven, beheerst de gehele keten en beschikt over een internationaal netwerk, zegt Dimitri Romeijnders. “De komende jaren groeien we verder. Als eigenaar van de holding heb ik nu, meer dan voorheen, de handen vrij om te ondernemen en strategische keuzes te maken.” 

Nog meer focus op buitenland 

”We hebben een heldere rolverdeling”, benadrukt Joost Meijs, de kersverse CEO van Tenfold Group “Dimitri Romeijnders is de ondernemer pur sang en ik ben de manager die het MT leidt dat is samengesteld met toppers in hun vakgebied.” CEO Meijs, voorheen Commercieel Directeur bij Tenfold Group, heeft ruim twintig jaar commerciële internationale ervaring in de verpakkingsindustrie.” Hij gaat voor nog meer focus op het buitenland. “De kracht van Tenfold Group komt extra tot uiting als we de grens overgaan. Het internationale speelveld voelt bij wijze van spreken als een thuiswedstrijd. En de klant is koning, ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken.” 

MT-leden  

Natasja Groeneweg is een ‘nieuw gezicht’ bij Tenfold Group, zij is op 2 januari 2023 gestart als Chief Financial Officer (CFO). Na maar liefst 26 jaar bij één en dezelfde werkgever (Keter Group) de CFO-rol te hebben vervuld van o.a. de tuinmeubeldivisie Jardin/Allibert maakte ze de overstap naar het kleinere, maar zeer ambitieuze Tenfold. “Ik voelde me meteen thuis en herkende de sfeer en dynamiek die een familiebedrijf eigen is”. “Mijn kennis en kunde kan ik meteen toepassen om de financiële processen naar het benodigde niveau te tillen om de vervolgstappen te kunnen maken in de groeistrategie”. Natasja woont in Tilburg en werkt veel vanuit Eindhoven waar Tenfold onlangs een prachtig kantoor heeft betrokken.  

Het nieuwe MT-lid Petra Boute (HR Director) is een geboren Tilburgse. Zij werkte voorheen, vanuit haar eigen bedrijf (HR- en arbeidsbemiddeling),  als HR-manager bij een internationale verpakkingsspecialist. “Alles wat met HR te maken heeft zat in mijn takenpakket, inclusief de cao-onderhandelingen met de vakbonden.” In juni 2022 is ze bij Tenfold Group gestart, inmiddels is ze er fulltime aan de slag. Hoe het haar bevalt? “Top! Want Tenfold is een prachtig bedrijf met grote ambities. Bij Tenfold Group zetten we hoog in op opleidingstrajecten. Medewerkers willen terecht weten wat hun eigen toekomstperspectief is binnen een organisatie die inzet op groei.” 

De twee ‘zittende’ MT-leden Nadine Bylda (Supply Chain Director) en Noël Laumen (Innovation & Sustainability Director) zijn blij met hun nieuwe MT-collega’s. “Zij brengen veel kennis en ervaring mee”, zegt Nadine Bylda. “Dat geeft Tenfold Group nóg meer slagkracht doordat ieder MT-lid de focus legt op zijn eigen vakgebied, met als resultaat een krachtenbundeling die je een voorsprong geeft op je concurrenten. De uitbreiding van het MT geeft mij persoonlijk ruimte voor focus op integraties van overgenomen bedrijven en customer & operational excellence.”  

In de verpakkingsindustrie gebruiken we veel hout, plastic en metaal, zegt MT-lid Noël Laumen. “In de toekomst moeten we op een andere manier met deze grondstoffen omgaan. Bij Tenfold zetten we daarom sterk in op duurzaamheid & innovatie. In onze missie staat onder andere: ‘We willen een bijdrage leveren aan een betere wereld met onze duurzame en innovatieve verpakkings- en supply chain oplossingen’. Tenfold doet dit door het slim inzetten van innovatie, zowel binnen ons eigen bedrijf als bij onze klanten.” Laumen benadrukt dat Tenfold vanuit een regierol kijkt naar complexe vraagstukken in de verpakkingsketen. “Het geheel ondersteunen we met vernieuwende IT-oplossingen zoals onze meest recente innovatie TenTracked.”  

Dimitri Romeijnders, eigenaar van de Tenfold Group Holding, is intussen alweer bezig met nieuwe overnames. “Onze gesprekken met twee verpakkingsbedrijven die gekozen hebben voor Tenfold Group zijn zo goed als afgerond. Daar zal het niet bij blijven want wij kiezen, in het belang van de klant, voor schaalgrootte.” 

 

Press release

Joost Meijs new Tenfold Group CEO,

owner Dimitri Romeijnders moves to the holding

Wednesday March 8 2023,

EINDHOVEN – On 1 February 2023, Joost Meijs was appointed CEO of the Tenfold Group, one of the best-known Dutch packaging specialists with clients around the world. In this position, Meijs succeeds Tenfold owner Dimitri Romeijnders, who will focus on acquisitions, strategy and new initiatives in his position as owner of Tenfold Group Holding. 

MT expanded 

Partly due to the company’s growth in recent years and new acquisitions in the near future, the Tenfold Group Management Team (MT) has also been expanded and now consists of Joost Meijs (CEO), Natasja Groeneweg (CFO), Petra Boute (HR Director), Nadine Bylda (Supply Chain Director) and Noël Laumen (Innovation & Sustainability Director). A new Operations Director will also start in mid-March. The Tenfold Group, which is based at three locations including its Eindhoven headquarters, has 100 staff members at present, but will be welcoming around 50 more in the coming months. 

International network 

The Tenfold Group, which was created by merging several specialist packaging companies, manages the entire chain and has an international network at its disposal, says Dimitri Romeijnders. ‘We will continue to grow in the coming years. Being the owner of the Holding gives me more time than before to focus on entrepreneurship making strategic choices.’ 

More focus on international markets 

‘Our roles are clearly defined,’ explains Joost Meijs, the Tenfold Group’s brand-new CEO. ‘Dimitri Romeijnders is an entrepreneur pur sang, and I am the manager responsible for the MT composed of members who are leaders in their fields.’ CEO Meijs, formerly the Tenfold Group’s Commercial Director, has more than 20 years of international commercial experience in the packaging industry. He’s aiming for an even greater international focus. ‘The power of Tenfold Group really comes to its full potential when we move to the international playing field. You could say that operating on the international market feels like playing a home game. And the customer is always our top priority – I can’t emphasise that enough.’ 

MT members  

Natasja Groeneweg is new to the Tenfold Group, having taken up the position of Chief Financial Officer (CFO) on 2 January 2023. After an impressive 26 years with her previous employer (the Keter Group) in the role of CFO for parties such as the Jardin/Allibert garden furniture division, she has made the switch to the smaller, but extremely ambitious Tenfold. ‘I immediately felt at home and recognised the atmosphere and dynamics that come with a family business,’ she says. ‘I can use my knowledge and skills right away to elevate the financial processes to the next level required for us to take the next steps in our growth strategy.’ Natasja lives in Tilburg and frequently works from Eindhoven, where Tenfold recently moved into its beautiful new office.  

New MT member Petra Boute (HR Director) is a native of Tilburg. She previously had her own HR and employment mediation company, before that she worked as an HR manager for an international packaging specialist. ‘I was responsible for everything relating to HR, including CLA negotiations with the unions.’ She started at the Tenfold Group in June 2022, and now works there full-time. When asked how her first expirience was, she responds: ‘Fantastic! Tenfold is a wonderful company with great ambitions. Training programmes are a high priority for us at the Tenfold Group. Employees want to know what their future prospects are in an organisation committed to growth, and rightly so.’ 

The two incumbent MT members, Nadine Bylda (Supply Chain Director) and Noël Laumen (Sustainability & IT Director) are happy with their new MT colleagues. ‘They contribute a great deal of knowledge and experience,’ says Nadine Bylda. ‘That makes the Tenfold Group even more effective because each MT member can focus on their own area of expertise, resulting in a joining of forces that puts us ahead of our competitors. The expansion of the MT gives me more room, personally, to focus on the integration of acquired companies and customer and operational excellence.’  

The packaging industry uses a lot of wood, plastic and metal, observes MT member Noël Laumen. ‘In the future, we will have to deal with these raw materials differently. That’s why the Tenfold Group is strongly committed to sustainability and innovation. Our mission statement includes the following: “We want to contribute to a better world with our sustainable and innovative packaging and supply chain solutions”. Tenfold accomplishes this through the smart use of innovation, both within our own company and with our customers.’ Laumen highlights Tenfold’s overseeing role in examining complex packaging chain issues. ‘We support the whole chain with innovative IT solutions such as our most recent development, TenTracked.’  

Dimitri Romeijnders, owner of Tenfold Group Holding, is already working towards new acquisitions. ‘Our talks with two packaging companies that have chosen the Tenfold Group are virtually complete. We won’t stop there, because we have chosen scale in order to benefit our customers.’